Tenis

Dimiteix el director d'Indian Wells després de les seves declaracions sexistes

Raymond Moore ha renunciat al càrrec després d'haver dit que les tenistes haurien de donar gràcies pel que guanyen als seus col·legues masculins

Actualitzat

El torneig d'Indian Wells s'ha tancat amb polèmica. El director de la cita, Raymond Moore, ha dimitit després de fer unes declaracions en què assegurava que les dones tenistes viuen de l'èxit dels homes, i que haurien de donar gràcies a Déu per l'existència de Federer i de Nadal.

Moore va rectificar hores més tard les seves declaracions, però les queixes de les principals tenistes del circuit, encapçalades per Serena Williams, van ser immediates. Finalment, Moore ha decidit deixar el seu càrrec.

Preguntat per aquests comentaris, el guanyador del torneig, Novak Djokovic, marcava distàncies entre gèneres, tot i admetre que el comentari de Moore havia estat "políticament incorrecte".

El número 1 mundial, però, va voler explicar que, segons ell, els homes haurien de guanyar més i en va exposar els motius: "Aplaudeixo les dones pel que estan aconseguint. Han lluitat pel que es mereixien i ho han aconseguit. Però, d'altra banda, crec que l'ATP (l'Associació de Tenistes Masculins) hauria de lluitar per aconseguir més, perquè les estadístiques demostren que els homes atraiem més atenció i espectadors. El repartiment s'hauria de fer a partir d'aquestes dades", va dir el serbi.  

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut