Ciclisme

Diego Ulissi aconsegueix el triomf en la primera etapa de muntanya del Giro i Cadel Evans es posa líder

Diego Ulissi ha estat el guanyador de la vuitena etapa del Giro, la primera de muntanya, amb final a Montecopiolo. Cadel Evans és el nou líder de la prova després de l'enfonsament del fins avui líder, Michael Mattews.

Actualitzat

Diego Ulissi ha estat el guanyador de la vuitena etapa del Giro, la primera de muntanya, amb final a Montecopiolo. És el segon triomf del ciclista del Lampre en la present edició de la cursa italiana, ja que també s'havia imposat a la cinquena etapa. Cadel Evans és el nou líder de la prova. El recorregut de l'etapa entre Foligno i Montecopiolo, de 179 quilòmetres, presentava un tram final amb 3 ports de muntanya: Cippo di Carpegna (1ª), Villaggio del Lago (2ª) i el final a Montecopiolo (1ª).

En la primera de les pujades del dia l'equip Movistar ha accelerat el ritme, provocant que el fins avui líder Michael Matthews es quedés despenjat. Michele Scarponi ha estat un altre dels damnificats de l'etapa. L'aparició de l'AG2R, però, ha fet desaparèixer del mapa l'equip que lidera el colombià Nairo Quintana. El conjunt francès volia aconseguir un triomf pel seu cap de files, Domenico Pozzovivo. Per davant, Pierre Roland, que havia saltat en el port de segona, atrapava als últims supervivents de l'escapada del dia.

Evans, nou líder

Ja en l'últim quilòmetre, amb el grup de favorits a punt de capturar Roland, ha atacat Dani Moreno, però no ha tingut prou forces per arribar fins a la meta. Ha estat superat pel polonès Kiserlovski, amb Diego Ulissi enganxat a la seva roda. En els últims metres l'italià ha superat el seu rival per aconseguir el seu segon triomf d'etapa. En la classificació general Cadel Evans ha aprofitat l'enfonsament de Michael Matthews per aconseguir la "maglia rossa". El colombià Rigoberto Urán és el segon i el polonès Rafal Majka tanca el podi provisional.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut