Vela

Didac Costa troba una avaria al vaixell i torna a port una hora després de la sortida de la Vendée Globe

El patró català tindrà deu dies per reparar el sistema elèctric del vaixell i, en cas de no aconseguir-ho, quedarà desqualificat

Actualitzat

Didac Costa, el participant català de la Vendée Globe, que ha pres la sortida aquest diumenge en la vuitena edició, ha decidit tornar a port una hora després per una fallada en el sistema elèctric del vaixell, el "One Planet One Ocean".

L'organització ha informat que el mateix patró ha comunicat a la direcció de la regata l'avaria i ha pres la decisió de retornar amb govern manual de l'embarcació, ja que no funcionava el pilot automàtic.

Costa ha detectat un trencament del manegot del tanc de llast a nou milles (16 km) de la sortida i quan navegava a 12 nusos (22 km/h) en la 25a posició.

Ara, el "One Planet One Ocean" té com a màxim deu dies per reincorporar-se a la prova. En cas contrari, seria desqualificat.

El seu principal problema en aquests moments és substituir el generador d'energia, que ha quedat totalment inutilitzat a causa de l'entrada d'aigua de mar en l'interior.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut