Atletisme

Detenen Ilias Fifa, campió d'Europa dels 5.000 metres, per la seva presumpta participació en una trama de dopatge

El vigent campió d'Europa dels 5.000 metres ha estat detingut a Santa Coloma de Gramenet

Actualitzat

La policia ha detingut a Santa Coloma de Gramenet l'atleta hispanomarroquí Ilias Fifa per la seva presumpta implicació en un cas de dopatge amb onze persones implicades. Segons ha pogut saber TV3, a casa de Fifa haurien trobat anabolitzats i documentació que el situarien com un dels responsables de la trama. L'atleta, que aquest dimecres declarava a la comissaria de la Verneda de Barcelona, passarà a disposició judicial divendres.

Fifa és el vigent campió d'Europa dels 5.000 metres i va ser guardonat l'any passat com a millor atleta català de l'any 2016 arran del seu èxit en l'Europeu d'Amsterdam, on el palamosí Adel Mechaal es va penjar la medalla de plata en la mateixa disciplina. Arribat a Catalunya l'any 2005 amagat als baixos d'un camió, va ser acollit en centres de menors de la Generalitat. L'any 2015 va obtenir la nacionalitat espanyola.

L'atleta de 28 anys pertany a la secció d'atletisme del Futbol Club Barcelona. L'entitat ha explicat que prendrà mesures contra Fifa en el cas que es confirmin els càrrecs.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut