Denis Suárez, André Gomes i Arda Turan són els tres homes que han jugat d'interior esquerre en absència d'Andres Iniesta (Reuters/EFE)
Barça

Denis Suárez, André Gomes i Arda es postulen per cobrir la baixa d'Iniesta

Denis, Gomes i Arda ja han estat utilitzats per Luis Enrique quan ha faltat el capità aquesta temporada i intentaran guanyar-se la seva confiança

Eloi SansaActualitzat

La baixa d'Andrés Iniesta la notarà el Barça per la gran qualitat del jugador manxec i pel seu ascendent sobre la resta de l'equip. Però la seva demarcació no és que estigui precisament en descobert en l'actual plantilla blaugrana. Luis Enrique compta amb fins a cinc jugadors que han cobert en alguna ocasió aquesta demarcació. Denis Suárez, André Gomes, Arda Turan, Rafinha o fins i tot Sergi Roberto poden omplir l'interior esquerre fins a la tornada del capità, prevista per d'aquí 6 o 8 setmanes.

De fet, el tècnic asturià ja va donar pistes sobre les seves preferències a l'hora de substituir Iniesta quan va estar un mes de baixa després de lesionar-se en el primer partit oficial de la temporada, el partit d'anada de la Supercopa d'Espanya. En primera instància, va ser Denis Suárez qui va ocupar la demarcació, després d'haver fet una bona pretemporada. El jove gallec, però, va desaparèixer de la titularitat arran de la sorprenent derrota davant l'Alabès (1-2).

En el següent partit, contra el Celtic en la Champions (7-0), va ser André Gomes qui va jugar com a migcampista avançat, fent parella amb Ivan Rakitic. Però Iniesta ja va tornar en el següent partit, el de la victòria contra el Leganés (1-5 ), i les posteriors oportunitats per al portuguès han estat per donar descans al croat. En canvi, Luis Enrique va confiar en Arda Turan els dos següents partits en què va donar descans al manxec. La jugada va sortir bé al camp de l'Sporting (0-5), però no tant al del Celta (4-3).

Fins al punt que en el següent partit, contra el Deportivo (4-0), el tècnic blaugrana va canviar el dibuix per compensar les baixes i per donar descans a algun dels intocables; entre ells, Iniesta. El Barça, aleshores, va formar amb un 3-4-3, amb Digne jugant de carriler per l'esquerra.

Rafinha ha estat més utilitzat com a interior o carriler per la dreta, o fins i tot com a fals davanter, i no sembla entrar en la llista de candidats a substituir Iniesta, però hi ha una altra opció natural: la de Sergi Roberto. El reusenc, però, està tan consolidat en el lateral dret que sembla difícil que abandoni aquesta demarcació. Tot i que la bona sensació que ha deixat Mascherano jugant com a 2 podria ajudar a recuperar Roberto per una posició més avançada.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut