NBA

Debut brillant de Rudy a l'NBA, tot i la derrota dels Blazers amb els Lakers de Gasol

Rudy Fernández ha tingut un gran debut a l'NBA, anotant 16 punts i donant 4 assistències en la seva estrena a la millor Lliga de bàsquet del món. L'exjugador de la Penya no ha estat titular en el partit que els Blazers han jugat contra els Lakers de Pau Gasol, però quan ha sortit al parquet de l'Staple Center, aviat ha liderat el seu equip. De fet, a la mitja part era el millor anotador de Portland. Els Lakers, però, han demostrat ser molt millor equip i han acabat guanyant per 96-76. El màxim anotador ha estat Kobe Bryant, amb 23 punts. Gasol ha complert a la perfecció la feina de número 2, anotant 15 punts i capturant 7 rebots.

Actualitzat
Els Lakers han resolt amb facilitat, encara que sense brillantor, el seu debut en la temporada 2008/09, davant dels Trail Blazers de Portland (96-76), en què ha debutat com a reserva Rudy Fernández, amb 16 punts. Kobe Bryant ha estat el millor, amb 23 punts, 11 rebots i cinc assistències, seguit de Pau Gasol, amb 15 punts i set rebots. Travis Outlaw ha destacat a Portland amb 18 punts i quatre rebots.

Hi havia nervis i precipitació en uns Blazers que de seguida han trobat l'arma adequada: Rudy Fernández, un altre "rookie", que ha sortit a l'equador del primer període. Tot i això, als Lakers ha aparegut un secundari de luxe, l'aler Trevor Ariza, per anar obrint distàncies (24-12). Si alguna cosa ha deixat patent la primera meitat és que Portland és un equip encara per fer, amb molt potencial, però que li falta acoblar encara peces determinants. Entre això i el temperament més fort dels californians, la renda ha arribat als 22 de diferència (46-24, min 21). Sergio Rodríguez, amb la seva renovació per la franquícia d'Oregon encara sota el braç, tampoc ha estat el revulsiu que els de McMillan requerien, mentre els percentatges de tir de l'equip han anat enfonsant-se cada vegada més (13/42 al descans, un 31%). El base canari, després d'aparèixer cinc minuts, no ha tornat a la pista. McMillan ha preferit donar protagonisme al base principiant Jerryd Bayless, que ha disputat tot l'últim quart.

El descans li ha anat molt bé als Blazers. Amb més ordre i concentració, han aconseguit un parcial de 0-7 que ha maquillat el resultat (49-41). Ha estat un miratge perquè llavors ha aparegut el que mai falla: Kobe Bryant ha decidit entrar en el partit i de la seva mà han arribat molts (13) dels punts del seu equip en el tercer període.

El partit estava mort (72-53, min 36) i només les espurnes de qualitat de Fernández, l'únic jugador de Portland al costat de Brandon Roy que mai ha abaixat els braços, han aconseguit posar una mica d'interès a la resolució final del partit. Rudy Fernández, en un escenari mític, ha brillat amb llum pròpia. A l'NBA han d'anar acostumant-se.

Celtics, 90 - Cavaliers, 85

I a Boston, els Celtics han ofert a la seva afició l'anell de campió guanyat la temporada passada, amb un Paul Pierce emocionat, i després s'han imposat per 90-85 als Cavaliers de Cleveland. Pierce ha tornat a ser el líder del seu equip, sumant un total de 27 punts, capturant 4 rebots i donant 4 assistències. Lebron James, el millor dels seus, ha sumat 22 punts.
Anar al contingut