Cimolai supera Bouhanni a l'esprint a Calella
Cimolai supera Bouhanni a l'esprint a Calella
Ciclisme

Davide Cimolai, primer líder de la Volta a Catalunya després de guanyar a l'esprint la primera etapa

Cimolai ha superat a l'esprint Bouhanni per vestir el primer mallot de líder de la tercera prova per etapes més antiga del calendari ciclista

Daniel AlentoActualitzat

Davide Cimolai (FDJ) és el primer líder de la Volta a Catalunya. El velocista italià ha sabut esperar a la perfecció el moment adequat per superat a l'esprint final a la meta de Calella el francès Nacer Bouhanni (Cofidis). Tercer ha estat un altre italià, Kristian Sbaragli (Dimension Data). Gràcies a les bonificacions, Cimolai té 4 segons d'avantatge a la classificació sobre Bouhanni, i 6 respecte de Sbaragli.

La primera etapa de l'edició 97 de la Volta, de 178,9 quilòmetres, tenia la seva sortida també a Calella i 6 ports al recorregut: 2 de primera categoria (el Coll Formic i el Muntanya), 1 de segona i 3 de tercera, l'últim d'ells amb el cim a 18 quilòmetres del final.

Un grup de 5 valents s'han fugat del grup principal quan s'havien rodat 32 quilòmetres, però no han aconseguit arribar. A falta de 25 quilòmetres per a la meta, els últims supervivents han estat capturats gràcies als esforços de l'equip de l'esprinter Andrei Greipel (Lotto). En els últims quilòmetres, Cyril Gautier (AG2R) primer i Peter Kennaugh han saltat en solitari, però no han aconseguit evitar una arribada massiva.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut