Ciclisme

Davide Cimolai, primer líder de la Volta a Catalunya després de guanyar a l'esprint la primera etapa

Cimolai ha superat a l'esprint Bouhanni per vestir el primer mallot de líder de la tercera prova per etapes més antiga del calendari ciclista
Daniel Alento
Cimolai supera Bouhanni a l'esprint a Calella

Cimolai supera Bouhanni a l'esprint a Calella

Davide Cimolai (FDJ) és el primer líder de la Volta a Catalunya. El velocista italià ha sabut esperar a la perfecció el moment adequat per superat a l'esprint final a la meta de Calella el francès Nacer Bouhanni (Cofidis). Tercer ha estat un altre italià, Kristian Sbaragli (Dimension Data). Gràcies a les bonificacions, Cimolai té 4 segons d'avantatge a la classificació sobre Bouhanni, i 6 respecte de Sbaragli.

La primera etapa de l'edició 97 de la Volta, de 178,9 quilòmetres, tenia la seva sortida també a Calella i 6 ports al recorregut: 2 de primera categoria (el Coll Formic i el Muntanya), 1 de segona i 3 de tercera, l'últim d'ells amb el cim a 18 quilòmetres del final.

Un grup de 5 valents s'han fugat del grup principal quan s'havien rodat 32 quilòmetres, però no han aconseguit arribar. A falta de 25 quilòmetres per a la meta, els últims supervivents han estat capturats gràcies als esforços de l'equip de l'esprinter Andrei Greipel (Lotto). En els últims quilòmetres, Cyril Gautier (AG2R) primer i Peter Kennaugh han saltat en solitari, però no han aconseguit evitar una arribada massiva.

VÍDEOS RELACIONATS