Daniel Ricciardo
Ricciardo, a la sortida pel túnel del port, a Mònaco (Reuters)
Motor

Daniel Ricciardo sorprèn els Mercedes i fa al GP de Mònaco la primera "pole" de la seva carrera

En una classificació plena d'incidents, Rosberg ha acabat segon i Hamilton, tercer; bon paper de Sainz, que sortirà sisè, i d'Alonso, desè

Actualitzat

Daniel Ricciardo ha sorprès els Mercedes en la classificació del Gran Premi de Mònaco i podrà ocupar el primer lloc de l'engraellat en la cursa de diumenge. Una posició que és més que un privilegi en el carrers estrets de Montecarlo. L'australià ha fet la primera "pole" de la seva carrera, i ho ha aconseguit gràcies a una estratègia amb pneumàtics tous que l'ha propulsat a un temps d'1.13,622 que Nico Rosberg no ha pogut superar. El líder del Mundial sortirà segon.

Lewis Hamilton ha tingut una inexplicable caiguda de potència quan començava a sortir del "pit lane" en la Q3. Ha estat de sort que encara no era a pista i els mecànics l'han remuntat fins al "box" per reiniciar el motor del Mercedes. Amb tot, només li ha quedat temps per fer una volta ràpida, que el deixa tercer en la sortida.

Els Ferrari no han tingut opcions de mirar el capdavant. Sebastian Vettel ha acabat quart, i Kimi Räikkönen, sisè, però ha de comptar amb una penalització de cinc llocs en la graella de sortida per haver canviat la caixa de canvis. Per tant, el seu lloc a la tercera fila l'ocuparà Carlos Sainz.

Fernando Alonso continua evidenciant el progrés del seu McLaren. Ha passat a la Q3 i ha arribat a córrer setè, tot i que al final ha caigut fins al desè lloc, novè després de l'aplicació de la sanció a Räikkönen.

En l'ampli capítol d'incidents de la sessió, el principal perdedor ha estat Max Verstappen. El jove heroi del Gran Premi d'Espanya ha ajustat massa en l'entrada d'una xicana i ha trencat la suspensió, amb la qual cosa ha topat de ple contra una tanca i ha obligat els comissaris a alçar la bandera vermella a mitja Q1. Sortirà penúltim i pràcticament es pot oblidar de puntuar en aquest gran premi.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut