Daniel Ricciardo
Daniel Ricciardo ha donat a Red Bull la segona victòria de la temporada (Reuters)
Motor

Daniel Ricciardo s'imposa per primera vegada aquesta temporada i Max Verstappen completa el doblet de Red Bull

Hamilton abandona després d'incendiar el motor i dóna més avantatge a Rosberg, que ha estat tercer havent començat la cursa amb un accident; Alonso ha acabat setè

Actualitzat

Daniel Ricciardo ha aconseguit al Gran Premi de Malàisia el triomf que ha estat perseguint tota la temporada i que fins ara se li havia negat tot i haver fet actuacions molt meritòries. És la segona vegada aquest any que cap Mercedes puja a dalt de tot del podi, després de la victòria de Max Verstappen a Barcelona. I, precisament, ha estat l'altre Red Bull qui ha acabat segon, tot completant un doblet per a la marca austríaca que, tal com s'han desenvolupat les últimes temporades, sembla històric.

Nico Rosberg ha estat el gran beneficiat en la lluita pel títol amb Lewis Hamilton, cosa que ningú hauria esperat després del primer revolt, en la sortida. En aquest moment, Sebastian Vettel l'ha intentat avançar per l'interior i tots dos, juntament amb Vestappen, han acabat tocant-se. El tetracampió ha quedat fora de la cursa amb la suspensió davantera trencada, i Rosberg s'ha envirollat al mig de la pista i ha hagut de veure de cara la resta de cotxes que l'esquivaven i el passaven.

En principi, aquest incident havia de regalar una cursa franca a Hamilton, però, malgrat l'avantatge sobre els Red Bulls, no se n'ha fiat, i això l'ha obligat a forçar al màxim el motor Mercedes, fins que, literalment, se li ha encès en flames en la volta 41 i ha hagut d'abandonar. Amb això, a Rosberg se li ha tornat a obrir el cel i l'esperada remuntada durant tota la cursa li ha permès pujar al tercer lloc del podi. Fins i tot després d'una sanció de deu segons (per l'accident de la sortida) que no ha tingut cap efecte, perquè el quart, Kimi Räikkönen, ha entrat encara més endarrerit.

En general, la cursa a Sepang ha estat tan dura i sufocant com sol ser, i ha estat plena d'abandonaments (sis en total) i situacions inesperades, com el fet que a Esteban Gutiérrez se li ha escapat una roda per tota la recta després que al taller li han col·locat malament. Afortunadament, no ha arribat a impactar amb ningú.

Pel que fa a Fernando Alonso, ha fet una de les millors curses de l'any. El McLaren venia de canviar el motor Honda, la qual cosa l'havia condemnat a sortir l'últim, però l'arrencada de l'asturià ha estat excel·lent, i en només tres voltes ha recuperat deu posicions. Aquesta vegada, fins i tot l'estratègia ha funcionat des de l'equip, i Alonso ha pogut ser setè al final. El seu company, Jenson Button, també ha acabat i ha estat novè.

Carlos Sainz ha fet una cursa regular, amb problemes mecànics en l'arrencada, i ha acabat onzè.

Amb l'abandonament de Hamilton, Rosberg augmenta considerablement l'avantatge en la classificació i ja li treu 23 punts als seu company i rival. Räikkönen ha estat el protagonista d'un altre moviment significatiu a la taula: gràcies al "zero" de Vettel, li pren el quart lloc.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut