Daniel Ricciardo al podi de Bakú (Foto: Reuters).
Daniel Ricciardo al podi de Bakú (Foto: Reuters).
Fórmula 1

Daniel Ricciardo guanya de forma sorprenent un accidentat Gran Premi de l'Azerbaidjan

Tres vegades ha entrat el cotxe de seguretat. Una bandera vermella ha aturat la cursa. Un problema amb el reposacaps ha privat Hamilton d'una victòria que semblava tenir a l'abast. I una sanció ha impedit Vettel aprofitar-se de la desgràcia del britànic

Daniel AlentoActualitzat

Daniel Ricciardo (Red Bull) ha estat l'inesperat guanyador del Gran Premi de l'Azerbaidjan en una cursa marcada pels accidents i els incidents. L'australià, que sortia desè, ha sabut evitar els problemes per aconseguir la seva victòria amb una conducció sense errades després de 51 voltes al circuit urbà de Bakú,

Lewis Hamilton (Mercedes) s'ha beneficiat d'una sortida neta, des del primer lloc de la graella. El seu company Valtteri Bottas, que sortia segon, no ha tingut la mateixa sort. En els primers revolts, una topada amb Kimi Räikkönen (Ferrari), que volia avançar-lo des del tercer lloc, l'ha obligat a passar per boxes per canviar la part davantera del seu cotxe. Després de tres voltes amb bandera groga, a la quarta la cursa s'ha rellançat. Hamilton havia obert una mica de forat respecte a Sebastien Vettel (Ferrari), el gran beneficiat de la topada entre Bottas i Räikkönen, i el mexicà Sergio Pérez (Force India), sisè a la graella, autor d'una gran sortida.

En la volta 11, mentre Pérez i Max Verstappen (Red Bull) lluitaven pel tercer lloc, uns problemes al motor del cotxe de l'holandès l'han obligat a retirar-se per quarta vegada en les últimes 6 curses. Poc abans, havia estat el monoplaça del rus Daniil Kvyat (Toro Rosso) el que s'havia quedat aturat al circuit. Unes circumstàncies que han motivat la primera entrada del cotxe de seguretat. En la volta 16, els pilots han tornat a tenir via lliure, però de forma efímera. El deflector esquerre del Ferrari de Räikkönen ha quedat sobre l'asfalt i ha provocat una nova entrada del cotxe de seguretat.

Els cotxes amb pneumàtics durs tenien problemes per escalfar-los. Vettel ha tingut un ensurt quan Hamilton ha frenat de cop i ha reaccionat donant un toc lateral al cotxe del seu rival. En la represa, en la volta 20 de la cursa, els Force India de Pérez i del francès Esteban Ocon s'han tocat. Els dos cotxes han hagut d'abandonar. Els danys patits a la part del darrere pel Ferrari de Räikkönen a causa d'una roda punxada també l'han fet deixar la cursa. I el cotxe de seguretat ha tornat a entrar.

La cursa, aturada

La quantitat de peces i fragments al circuit han motivat una bandera vermella en la volta 22. Durant l'aturada obligada de la cursa, les escuderies han reparat les avaries dels seus vehicles, i han canviat els seus pneumàtics i configuracions per encarar les voltes restants. Räikkönen i els Force India, en un gir inesperat de guió, han pogut reenganxar-se al Gran Premi, tot i que amb volta perduda. En la nova represa, en la volta 25, Hamilton i Vettel han mantingut les seves posicions, mentre que Ricciardo s'ha posat tercer amb un triple avançament.

El drama per Hamilton ha arribat en la volta 30, quan el seu reposacasc ha començat a aixecar-se. Per estalviar-se un pas per boxes, el pilot britànic l'ha intentat colocar bé ell mateix amb una mà mentre agafava el volant amb l'altra. La FIA, però, l'ha obligat a entrar. Quan ha tornat a la cursa, ho ha fet en novena posició, darrere de Sainz. Una penalització de 10 segons aturat al box per a Vettel  arran de l'incident amb Hamilton ha deixat Ricciardo al davant del Gran Premi i Fernando Alonso (McLaren), que havia sortit dinovè, en el cinquè lloc. Quan Vettel ha tornat a entrar era setè, just davant de Hamilton.

Vettel i Hamilton han començat una doble cursa. La primera, per avançar els pilots que tenien al davant. I la segona, particular entre ells. L'alemany ha volat, distanciant una mica el seu perseguidor, però una errada en un revolt l'ha deixat sense el seu marge. Finalment, el vencedor ha estat Ricciardo. A la mateixa línia de meta, Bottas ha pres el segon lloc a Lance Stroll (Williams). El canadenc, tot i acabar amb aquest mal gust de boca, s'ha convertit en el pilot més jove en fer un podi. Vettel i Hamilton han estat cinquè i sisè. Els dos pilots espanyols han entrat en la zona de punts: Sainz, vuitè, i Alonso, novè.

Després de la cursa els comissaris de la FIA han afegit una nova sanció a Vettel per la seva topada voluntària amb Hamilton. El pilot alemany ha rebut 3 punts més de penalització a  la seva llicència de conductor. Ara suma 9, i es troba a 3 de quedar fora d'un Gran Premi com a càstig.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut