Ciclisme

Daniel Martin resisteix l'atac de "Purito" Rodríguez a Montjuïc i s'adjudica la victòria final a la volta a Catalunya

Daniel Martin es va adjudicar la victòria final en la volta a Catalunya. El ciclista irlandès, resident a Girona, va resistir l'atac de Joaquim Rodríguez en l'última ascensió a Montjuïc i es va emportar el triomf de la classificació general amb 17 segons d'avantatge sobre el Purito, i l'italià Michele Scarponi va desbancar el colombià Nairo Quintana del tercer graó del podi. El belga Thomas De Gendt va ser el guanyador de l'última etapa, entre el Vendrell i Barcelona, de 122,2 quilòmetres.

Daniel Martin es va adjudicar la victòria final a la volta a Catalunya. El ciclista irlandès, resident a Girona, va resistir l'atac de Joaquim Rodríguez en l'última ascensió a Montjuïc i es va emportar el triomf de la classificació general amb 17 segons d'avantatge sobre el Purito, mentre que l'italià Michele Scarponi va aconseguir desbancar el colombià Nairo Quintana del tercer graó del podi.

Després de rodar molts quilòmetres en grup, al circuit urbà de Montjuïc es va formar una escapada de tres corredors, amb els belgues Thomas De Gendt i Tim Wellens i David López, als quals es van afegir poc després Scarponi i Robert Kiserlovski. Els fugats van mantenir l'avantatge sobre el grup de favorits, i De Gendt va ser el guanyador a l'esprint de l'última etapa, entre el Vendrell i Barcelona, de 122,2 quilòmetres de recorregut, amb 28 segons d'avantatge sobre el grup principal.

En la lluita per la victòria en la classificació general, "Purito" Rodríguez va reservar forces i va fer l'atac definitiu en l'última ascensió a la muntanya de Montjuïc, però no va poder deixar de roda Martin, que va resistir els intents del corredor de Parets per recuperar els 17 segons de desavantatge. Amb aquest triomf, l'irlandès de l'equip Garmin obté el primer triomf de prestigi del seu palmarès en una prova per etapes.