Motociclisme

Dani Pedrosa sortirà tercer al GP d'Aragó, per darrere de Lorenzo i de Stoner, el més ràpid

Dani Pedrosa, vencedor en les dues últimes curses de MotoGP, sortirà avui des de la tercera posició de la graella de sortida al Gran Premi d'Aragó, al circuit Motorland d'Alcanyís, després d'haver fet un temps d'1.49.343 en els entrenaments de qualificació. Davant seu, des de la segona posició, sortirà Jorge Lorenzo (1.49.251), el líder destacat del campionat, mentre que la "pole" és per a l'australià Casey Stoner, que amb 1.48.942 s'ha postulat com el rival a batre. En Moto2, Elias sortirà el dotzè i la "pole" és per a l'italià Iannone. En 125 cc, Marc Márquez sortirà el primer, amb Espargaró a la cinquena posició. La cursa començarà les 11 h del matí. Després els pilots de Moto2 seran els protagonistes en una cursa que es correrà a les 12 h. Finalment, a les 14 h se celebrarà la cursa en la categoria reina de MotoGP.

Avui s'estrena el circuit aragonès en el campionat del món de velocitat. A l'última volta de la sessió d'entrenaments d'ahir, Pedrosa anava a ritme de "pole", però un error en una frenada el va obligar a sortir de la pista i el va deixar sense opcions de millorar el tercer lloc definitiu. Stoner serà el rival a batre, i el líder del campionat, Jorge Lorenzo, sortirà segon. Valentino Rossi sortirà setè i tindrà al davant, a la segona línia, De Puniet (6è), Spies (5è) i Hayden (4t). Aleix Espargaró sortirà del tretzè lloc de la graella.

Elias, sortirà dotzè en Moto2

Toni Elias sortirà des de la tercera fila, al dotzè lloc, en Moto2. El català, líder destacat de la categoria, va cometre ahir un error a la sessió qualificatòria i va anar a terra a falta de 15 minuts per acabar la sessió. Tot i que ha intentat rebaixar el seu millor temps tornant a la pista, no ha pogut aconseguir-ho. La "pole" ha estat per a l'italià Andrea Iannone, que amb 1.55.148 va ser el gran dominador sempre que la pista va estar seca. La primera línia la completen el britànic Scott Redding, el pilot de San Marino Alex de Angelis i Julián Simón, quart, i segon del Mundial a 83 punts d'Elias. La sessió va estar marcada per la igualtat i fins a 20 pilots van rodar amb un segon de diferència.

Márquez, "pole" a 125 cc

El català Marc Márquez, amb un temps d'1.59.335, va fer el millor temps a la categoria de 125 cc i sortirà, doncs, des de la primera posició en una cursa en què vol defensar el seu liderat. Cortese, segon; Terol, tercer, i Vázquez, quart, completen la primera línia, mentre que Pol Espargaró es va haver de conformar amb la cinquena posició (2.00.294). El de Cervera va dominar tant els entrenaments lliures d'ahir com els oficials i, amb un ritme sempre alt, va aconseguir més de mig segon sobre els seus rivals més propers. Així doncs, tot fa indicar que avui serà el rival a batre en la categoria petita.