Moto GP

Dani Pedrosa prova la nova Honda en el primer dia de testos al circuit de Xest

El GP de València va servir per abaixar el teló del Mundial de motociclisme del 2009, en què els pilots catalans i espanyols han firmat els millors registres dels últims temps. Aquest dilluns, ha estat dia d'estrena al circuit de Xest. Dani Pedrosa ha provat la nova Honda amb què buscarà el títol la campanya que ve després de tancar la temporada amb una victòria. Han debutat a Moto GP Héctor Barberà, amb Ducati; Álvaro Bautista, amb Suzuki, i Marco Simoncelli i Hiroshi Aoyama, amb Honda. Aquests pilots i el català Aleix Espargaró són un exemple de la renovació que es viu a la màxima categoria.

Diumenge, la major part d'aquests corredors van rebre els guardons que s'han guanyat aquest any. Valentino Rossi, amb el seu novè títol de campió del món, va tornar a destacar per sobre de tothom, però també ho van fer els pilots catalans i espanyols.

El segon i tercer llocs finals de Jorge Lorenzo i Dani Pedrosa en Moto GP en són l'exemple més clar. Han guanyat sis carreres entre tots dos, la tercera part. En aquest balanç, destaca el títol de Julián Simón en els 125 i els subcampionats de Barberà en dos i mig i de Lorenzo en Moto GP. Un dels rècords que s'han superat ha estat el de les "pole positions", amb 26.