Motociclisme

Dani Pedrosa afirma que podrà començar el campionat del món a ple rendiment

Vint-i-quatre hores després d'operar-se, Dani Pedrosa ha assegurat que no hi haurà cap problema per començar el campionat del món Moto GP a ple rendiment; una afirmació en què també ha coincidit el metge que el va operar, en una roda de premsa que han fet conjuntament. El pilot de Castellar es va fracturar el segon metacarpià de la mà dreta, en una caiguda al Circuit de Sepang. Tan bon punt va arribar de Malàisia, el van operar dimecres a l'Institut Dexeus, per part del doctor Xavier Mir.

Actualitzat

La lesió al braç que té Pedrosa és poc important si es compara amb la que es fa fer a Austràlia el 2003, quan es va trencar el mal·lèol extern dret i la tíbia i l'astràgal esquerres. "La que em vaig fer als turmells va ser molt més greu, encara que també vaig tenir molt més temps per recuperar-me", ha assegurat el pilot de Castellar sobre aquella caiguda, que es va produir just després de proclamar-se per primera vegada campió del món de 250 cc i que el va tenir quatre mesos de baixa.

Dani Pedrosa ha abandonat avui la clínica amb el braç immobilitzat i amb l'"esperança" de tornar a pujar a l'Honda "ben aviat". Segons Xavier Mir, l'especialista que el va intervenir, aquest tipus de lesions necessiten "un període mínim de recuperació de sis setmanes", encara que sap que Pedrosa, com tants altres pilots que ha operat, no estarà aturat tant temps.

"Durant l'operació li vam col·locar una placa de titani, específica per a aquests ossos, amb uns cargols que bloquegen la fractura. Hem usat unes plaques de nova generació, anomenades "low-contact", que faciliten que les fractures es curin abans", ha explicat el doctor Mir.

El subcampió del món de MotoGP s'ha marcat com a objectiu reaparèixer com més aviat millor -potser el p16 de febrer, quan comencin els entrenaments oficials de la IRTA a Jerez- i per això té previst descansar aquest cap de setmana i, a partir de dilluns, iniciar una rehabilitació que l'ha de posar a punt en la meitat de temps.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut