Dani Alves celebra un gol amb la Juventus (Reuters)
Lliga de Campions

Dani Alves: "Vaig prendre la decisió de marxar perquè, al Barça, ja no m'hi sentia tan còmode"

En una entrevista a la pàgina web de la FIFA, el lateral brasiler ha explicat com se sent després del seu fitxatge per la Juventus i ha confessat que va marxar del club blaugrana per buscar un nou desafiament en la seva carrera

Actualitzat

Dani Alves s'enfrontarà per primera vegada amb el FC Barcelona aquest vespre en l'anada dels quarts de final de la Lliga de Campions. Després de vuit temporades defensant la samarreta blaugrana, el lateral brasiler va fitxar aquest estiu passat per la Juventus de Torí. En una entrevista a la pàgina web de la FIFA, Alves ha explicat com se sent en el seu nou equip i ha confessat que va marxar del Barça per buscar un nou desafiament en la seva carrera.

"És diferent i, al mateix temps, és un desafiament. Va ser estrany al principi, però els desafiaments sempre m'han motivat, i per això vaig prendre la decisió de fer aquest pas endavant. També he de dir que, en el Barça, ja no m'hi sentia tan còmode. Les coses en el club ja no eren el mateix. Passava el temps i sempre m'apuntaven a mi: 'Dani és el que ha de sortir', deien. I me'n vaig cansar una mica. Vaig decidir emprendre un altre rumb i mirar de ser feliç en un altre costat", ha assegurat.

Alves ha insistit que no ha oblidat el seu pas pel Barça i ha desvelat que alguns dels seus excompanys troben a faltar la seva alegria al vestidor. "És estrany! Segur que em troben a faltar. [rialles] Em penso que m'apreciaven, no només com a professional, com a jugador de futbol, ​​sinó també com algú que feia que l'ambient fos agradable, que cada partit fos diferent, amb un ball nou, música nova... Portava l'alegria al vestidor. He parlat amb ells i em diuen que enyoren més aquesta part meva que qualsevol altra cosa; la meva alegria, la meva manera de ser. Diuen que no hi ha ningú igual. [rialles]"

El lateral brasiler també ha explicat quines diferències ha trobat entre el vestidor del Barça i el de la Juventus: "És un dels reptes que he hagut d'afrontar. Soc una persona que no pot viure sense aquesta alegria, sense aquest ambient. Crec molt en l'energia, penso que el treball a dins del camp és un reflex de com és un fora. He tingut aquesta dificultat. A Itàlia, els companys són una mica seriosos, amb unes cares no gaire expressives... Jo soc el contrari! Estic content, soc divertit, m'agrada crear ambient... Em sento una mica limitat en aquest aspecte i això fa que trobi a faltar alguna cosa. [riu] Però, com he dit, és un desafiament i crec que puc aportar molt a la Juve. Espero que s'hi acostumin, i, si no, intentaré adaptar-m'hi jo!"

Per últim, Alves ha lloat els seus actuals companys a la defensa de la Juventus i ha valorat de manera positiva la seva adaptació a un futbol més tàctic com l'italià. "Són històrics del futbol. Excel·lents defensors, com ha de ser, perquè el campionat italià exigeix ​​bastant en aquest aspecte. Fins i tot jugant en una posició més avançada com la meva es necessita molta feina, molta competitivitat i defensar bé. Aquest ha estat el pas que m'ha tocat fer en aquests mesos que fa que estic al meu nou club. Crec que l'assimilació dels nous conceptes ha estat ràpida. Jo em considero una persona intel·ligent que aconsegueix evolucionar sense perdre les seves qualitats. Un ha de mantenir aquestes característiques i sumar-ne d'altres; és la manera de millorar", ha conclòs.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut