Després i Barreda són els nous líders del Dakar a la segona etapa (Reuters)
Dakar

Cyril Després i Joan Barreda, nous líders del Dakar 2018 després de guanyar la segona etapa

El pilot francès s'ha imposat a l'etapa seguit de Peterhansel i De Villiers. Nani Roma ha acabat en 14a posició; En motos el castellonenc Joan Barreda ha estat el més ràpid, el manresà Gerard Farrés, 15è i Laia Sanz 19ena

Actualitzat

El francès Cyril Després (Peugeot) és el nou líder del Ral·li Dakar en la categoria de cotxes després de guanyar la segona etapa de 267 quilòmetres cronometrats amb inici i final a Pisco, al Perú, en dues hores 56' i 51". Stéphane Peterhansel ha estat segon (48" més tard) i el sud-africà Giniel De Villiers, tercer (3'08" més tard) en un podi integralment ocupat pel grup Peugeot.

Carlos Sainz, a bord de la cambra buggy de Peugeot, va acabar en la sisena posició (a 13' 09") i Joan 'Nani' Roma, que no ha tingut una bona jornada, ha estat 14è (a 19' 22") i és onzè a la general a 20 minuts de Després. Nasser al-Attiyah (Toyota) ha arribat vuitè.

La segona etapa del Dakar 2018 s'ha desenvolupat gairebé íntegrament sobre sorra, amb un primer sector entre canons i un altre sobre dunes, on el 90% del traçat s'ha fet fora de pista. Els pilots d'automòbils han tingut la particularitat en aquesta etapa que han sortit abans que les motos, i no han pogut seguir cap rastre durant el recorregut.

La incidència de la jornada ha estat l'accident que ha tingut el nord-americà Bryce Menzies (Mini), que ha destrossat el vehicle quan només portava sis quilòmetres d'especial i que ha hagut de ser traslladat al campament perquè l'avaluessin l'equip mèdic al costat del seu copilot Peter Mortensen.

Joan Barreda s'emporta la segona etapa en motos

El pilot de Yamaha castellonenc, Joan Barreda, s'ha imposat a la segona etapa del Dakar en motos i també se sitúa com a líder a la general. Barreda ha acabat l'etapa en 2 hores, 56 minuts i 44 segons, seguit d'Adrien Van Beveren (a 2'54") i Matthias Walkner (a 4'24").

El xilè Pablo Quintanilla (Husqvarna) ha arribat quart a 5 minuts i 45 segons, seguit del britànic Sam Sunderland (KTM), vigent campió del Dakar, que ha necessitat 16 segons més que el corredor de Valparaíso. El pilot de Manresa Gerard Farrés ha creuat la meta en 15ena posició i la pilot barcelonina Laia Sanz ho ha fet en la 19ena posició. 

La tercera jornada del Dakar prosseguirà el seu camí cap al sud i es desenvoluparà entre Pisco i la localitat costanera de Sant Juan de Marcona, amb 296 quilòmetres, 208 dels quals seran cronometrats.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut