Johan Cruyff, en una imatge d'arxiu (Reuters)
Johan Cruyff, en una imatge d'arxiu (Reuters)
Futbol

Cruyff: "El Reial Madrid l'ha cagat profundament amb el 'cas Zidane'"

L'extècnic del Barça critica el club blanc per deixar que el francès entrenés el filial madridista sense tenir la llicència, en una entrevista concedida a la pàgina web "El Enganche"

Actualitzat
L'extècnic del F. C. Barcelona Johan Cruyff ha assegurat que el Reial Madrid l'ha "cagat profundament" en deixar que l'exjugador francès Zinedine Zidane dirigís el filial madridista sense tenir la llicència d'entrenador. L'holandès, en una entrevista a la pàgina web "El Enganche", ha considerat que s'ha generat un "problema absurd" per no haver sabut detectar la situació abans que explotés, "perquè el Reial Madrid sabia que cal la llicència".
 
"Per què no ho diu? És falta de qualitat tant dels uns com dels altres. Amb tots els anys que ha jugat Zidane i després d'haver estat ajudant d'Ancelotti, qui té alguna cosa per ensenyar-li?", ha afegit Cruyff. L'exentrenador del "Dream Team" ha sentenciat que "cal estar legalitzat. No entenc que tot aparegui dos mesos després. Això és el que em molesta. El Madrid l'ha cagat profundament perquè el que és al despatx hauria d'haver avisat amb una trucada".
 
Cruyff ha assegurat que està a favor d'estudiar, però és de l'opinió que com Zidane n'hi ha pocs: "N'hi ha pocs de tan bons. No li podem demanar que aprengui el que ha demostrat que ja sap". "És cert que sempre hi ha cosetes que un no sap. És lògic, també. A Holanda hem canviat això. Hem fet que, quan un és ajudant de l'equip nacional, com ha passat amb De Boer, amb Van Basten, amb Rijkaard, amb Koeman, automàticament tenen el títol", ha recordat.
 
Johan Cruyff, d'altra banda, ha comentat anècdotes similars que va viure tant fent de jugador com d'entrenador: "Em vaig voler treure el carnet i vaig demanar fer l'examen, però em van dir que abans havia d'estudiar quatre anys. 'Estàs boig', li vaig dir. 'Qui ha d'estudiar quatre anys? Com vol explicar-me algú coses tècniques quan jo en sé més que ell?'"
Anar al contingut