Valentino Rossi
Valentino Rossi no acaba de recuperar-se de la lesió (EFE)
Motor

Crutchlow supera Dovizioso en el segon entrenament lliure del GP d'Itàlia de MotoGP

La sessió de la tarda no ha vist els favorits en bona forma: Lorenzo, Rossi, Viñales i Márquez no ha estat entre els deu primers; en Moto3, Di Giannantonio ha estat el millor

Actualitzat

Cal Crutchlow ha assaltat per sorpresa el segon entrenament lliure del Gran Premi d'Itàlia de MotoGP, que se celebra aquest cap de setmana al circuit de Mugello, i ha trencat lleugerament el to local que havia pres aquesta primera jornada.

Amb una millora en les condicions atmosfèriques i de la pista encara, en la segona sessió han emergit més noms poc habituals en els primers llocs, tot i que Andrea Dovizioso, el millor del matí, s'ha quedat a una dècima i mitja dels 1.47,365 de Crutchlow. Jonas Folger ha estat el tercer, amb un temps gairebé idèntic al de Dovizioso.

Els han seguit Johann Zarco, Dani Pedrosa, Héctor Barberà, Álvaro Bautista, Andrea Iannone, Michel Pirro i Danilo Petrucci.

Fins a l'onzè lloc no ha aparegut Jorge Lorenzo, seguit per la resta de favorits: Valentino Rossi, Maverick Viñales i Marc Márquez. L'italià encara té problemes des del seu accident de motocròs, mentre que Maverick ha tingut una caiguda. i Márquez no acaba d'encertar amb la posada a punt de la moto. Aleix Espargaró ha estat 16è; Tito Rabat, 18è, i Pol Espargaró, 22è.

Àlex Márquez recupera el bon ritme

Àlex Márquez ha tornat a la línia ascendent en Moto2 i ha marcat el millor temps, amb 1'52.229, una dècima més ràpid que Takaaki Nakagami, i a quatre de Simoni Corsi.

El pilot català pot recuperar molta moral i oblidar la caiguda de Le Mans en què es va trencar un dit d'un peu. Venia de guanyar a Espanya i a França només va poder ser quart.

El líder del campionat, Franco Morbidelli, qua havia començat liderant l'entrenament, ha anat cedint fins que ha acabat sisè.

Per trobar més catalans en la taula de temps, hem de sortir del "top 10". Àxel Pons ha acabat 16è; Xavi Vierge, 17è; Isaac Viñales, 18è, i Èdgar Pons, 26è.

La Moto3, més italiana

En Moto3, Fabio di Giannantonio ha liderat el tram final de la primera jornada, després que Romano Fenati ho havia fet al matí. El pilot d'Honda ha marcat un millor temps d'1. 57,328, a escassament 10 mil·lèsimes de segon del rècord del circuit però encara lluny de l'absolut (1. 56,615) establert el 2015.

Giannantonio ha hagut de lluitar gairebé tota la sessió amb Nicolo Bulega, que ha acabat a 51 mil·lèsimes, i Lorenzo dalla Porta, a tres dècimes. També amb Fenati, que ha abaixat el ritme i ha estat setè.

El líder del mundial, Joan Mir, ha fet el cinquè millor temps, just al darrere de John McPhee, i al davant de Jorge Martín. Aron Canet ha estat novè.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut