Mandzukic ha aconseguit el gol que ha classificat Croàcia per a la final del mundial 2018 (EFE)

Croàcia derrota Anglaterra (2-1) i jugarà la final contra França

El balcànics han obtingut la victòria en la segona part de la pròrroga

Xavi TorresActualitzat

Croàcia ha fet història i jugarà diumenge la final del Mundial rus després de superar Anglaterra en un partit d'extraordinari desgast físic. Totes dues seleccions han pogut alinear els onzes de gala. Anglaterra, amb l'habitual defensa de tres centrals i la creativitat en la línia d'atac, amb Alli, Lingard, Sterling i Kane, sempre a punt per buscar el gol. Croàcia, amb el seu poderós mig del camp, amb Rakitic, Modric i Brozovic preparats per a controlar el joc. Tot a punt a la pissarra. Tot a punt fins que ha començat a rodar la pilota. I fins que als 5 minuts, Trippier ha avançat Anglaterra amb un magnífic llançament de falta directa. El lateral del Tottenham ha marcat el seu primer gol en aquest Mundial i ha canviat la dinàmica del partit.

La selecció d'Zlatko Dalic s'ha descentrat, s'ha fet un fart de perdre pilotes i només ha creat perill amb xuts des de la llarga distància. Perisic (18' i 22'), i Rebic (31'), no han estat gaire encertats. Res de Modric ni tampoc de Rakitic. Els de Gareth Southgate, ben col·locats i fugint de qualsevol risc, han jugat en llarg buscant la velocitat d'Sterling i l'ofici de Kane, que als 29 minuts ha tingut el 2 a 0 en les seves botes però primer no ha sabut batre Subasic en una acció d'un contra un i, en la continuació de la jugada, ha rematat al pal. En l'última oportunitat de la primera part, Lingard ha rematat fora des de la frontal. 1 a 0, al descans.

En la represa, cap canvi. Croàcia, impotent amb la pilota, i Anglaterra, còmode defensant-se. Ni una ocasió fins als 68 minuts, quan una centrada aparentment innocent de Vrsaljko ha acabat amb una rematada de Perisic, a la xarxa. El davanter de l'Inter s'ha avançat a Trippier i Walker, que esperaven la caiguda de la pilota per a refusar-la. Un error que ha permès l'empat croat en el que ha suposat el segon gol de Perisic en aquest Mundial. Amb l'estat d'ànim recuperat, tres minuts després de l'empat, el mateix Perisic ha rematat al pal; Brozovic (72'), alt, des de la frontal; Mandzukic (82'), a les mans de Pickford i, de nou Perisic (83'), ha tirat la pilota fora en un globus per sobre de Pickford, que estava fora de la seva porteria. Els millors minuts de Croàcia no han comportat un segon gol. Partit a la pròrroga, la tercera per a Croàcia i la segona, per als anglesos.

En la primera part, una ocasió molt clara per cada equip. Per Anglaterra, un córner de Trippier (98') ha estat rematat per Stones però Vrsaljko ha evitat el gol sota pals; per Croàcia, centrada de Perisic i xut de Mandzukic (107'), a un metre de la porteria, amb gran aturada de Pickford.  En la segona, Croàcia ha trobat la glòria en una pilota morta a l'esquena d'Stones que ha estat aprofitada per Mandzukic per batre Pickord, amb una rematada creuada (108'). Segon gol del futbolista del Juventus, aquest històric, el de la classificació dels croats per a la final d'un Mundial per primera vegada en la seva història. Diumenge, a les 17 hores, Croàcia-França, a Moscou.