Futbol

Creixen les crítiques a la gestió de Pep Guardiola al capdavant del Bayern de Munic

La derrota a la Supercopa alemanya el diumenge passat ha deixat sentir un corrent crític creixent amb el tècnic català

Jordi SunyerActualitzat
El triplet que va firmar Jupp Heynckes, predecessor de Guardiola, la temporada 2012-13, ha estat una llosa que el tècnic de Santpedor pot estar arrossegant encara. L'extècnic del Barça va arribar a Baviera amb la seva filosofia per bandera, però una part important dels directius del Bayern només desitjava que Guardiola repetís l'acumulació de títols que va aconseguir amb el Barça.
 
La història del futbol alemany està plena d'exemples de tossuderia tàctica. Per exemple, la selecció va jugar amb lliure, i no amb defensa en línia de quatre, fins a l'Eurocopa del 2000, malgrat la tendència a la resta del continent. I aquests tics, que encara duren avui en dia, s'han manifestat en dos vessants. La premsa sensacionalista, amb "Bild" al capdavant, hi aporta el cridaner: li critiquen els gestos, denuncien una pèrdua d'identitat del Bayern i atribueixen l'ímpetu de Guardiola a l'hora de donar instruccions al fet que els seus jugadors no l'aconsegueixen entendre.
 
Però Guardiola, com ja havia manifestat en privat en alguna ocasió, creia que no és que no l'entenguin: és que el nucli dur dels jugadors alemanys de l'equip, amb l'única excepció de Philip Lahm, no el volen entendre. Schweinsteiger ja està fora de l'equip, i la relació amb Thomas Müller ha tingut moments tempestuosos. Guardiola no ha cedit mai, però fins aquest dilluns no havia expressat en veu alta les seves preocupacions tàctiques.
 
Les enquestes dels diaris diuen que, per cada aficionat que vol la continuïtat de Guardiola al Bayern, n'hi ha tres que volen que marxi. Segurament, només els títols poden canviar els percentatges, però Guardiola no pensa desviar-se del seu camí per assolir-los.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut