Craig Reedie seguirà com a president de l'AMA (Reuters)
Esports

Craig Reedie és reelegit president de l'Agència Mundial Antidopatge

El britànic continuarà en el càrrec tres anys més, com permeten els estatuts, tot i les nombroses crítiques que ha rebut l'organisme en les últimes setmanes

Actualitzat

El britànic Craig Reedie, president de l'Agència Mundial Antidopatge (AMA) des de 2013, ha estat reelegit per a un segon mandat, segons ha confirmat aquesta institució en el seu compte oficial de Twitter. Reedie continuarà en el càrrec tres anys més, com permeten els estatuts, tot i les nombroses crítiques que ha rebut l'organisme en les últimes setmanes.  

La renúncia del Comitè Olímpic Internacional (COI), organisme amb el qual l'AMA manté profundes diferències, a proposar un altre candidat ha estat fonamental, com es preveia. L'AMA i el COI mantenen postures enfrontades arran de la publicació, l'estiu passast, de l'informe McLaren, encarregat per l'Agència a aquest advocat canadenc, que va denunciar un sistemàtic dopatge d'estat a Rússia.
   
A més de Reedie, el Consell Fundacional, format per 38 membres, va triar com a vicepresidenta de l'AMA la ministra noruega de Cultura Linda H. Helleland, que en el primer missatge llançat per les xarxes socials va posar èmfasi en la necessitat d'una AMA forta, independent i potenciada "més necessària que mai".   

L'AMA, que actualment té el poder regulador de les polítiques antidopatge a tot el món però no el sancionador, també va anunciar que el pròxim 9 de desembre farà pública la segona part de l'informe McLaren.

Anar al contingut