Chiellini ensenya una mossegada de Luis Suárez a l'espatlla. (Foto: Reuters)
Mundial

Costa Rica acaba primera del grup D i l'Uruguai deixa fora Itàlia gràcies a un gol de Godín

Un gol de cap de Diego Godín a deu minuts del final ha classificat l'Uruguai per a vuitens. Els sud-americans han superat Itàlia, que és tercera de grup i queda eliminada. El partit ha estat marcat per la mossegada de Luis Suárez a Chiellini, poc abans del gol "celeste". En l'altre partit del grup D, Costa Rica ha empatat a zero amb Anglaterra i es classifica en la primera posició. Els anglesos, quarts, tanquen la seva pitjor participació en la història dels mundials

Actualitzat

L'Uruguai ha enviat Itàlia cap a casa després d'un partit vibrant, amb molta tensió i poc futbol. Els italians, que en tenien prou amb l'empat, no han volgut arriscar i han acabat pagant-ho car. Tots dos equips han saltat al camp amb moltes precaucions defensives (tres centrals i dos carrilers) i això ha provocat que en la primera part s'hagin vist molt poques ocasions. La més destacada ha estat per a l'Uruguai, però el veterà porter Buffon ha estat molt ràpid amb una doble intervenció en rematades de Luis Suárez i Lodeiro.

Segona part més moguda

El segon període ha tingut més verticalitat. El seleccionador italià, Cesare Prandelli, ha decidit fer seure Balotelli, que havia vist una targeta groga, i els transalpins han perdut poder ofensiu davant un Uruguai que ha fet un pas endavant. Així, en el minut 58, el 'Cebolla' Rodríguez ha tingut una gran ocasió, però el jugador de l'Atlètic de Madrid ha rematat massa creuada una pilota dins de l'àrea. Tot seguit, Itàlia s'ha quedat amb deu homes. Marchisio ha vist la vermella directa per una entrada molt dura a Arévalo Ríos. L'espanyolista Stuani ha entrat en el minut 62 per aportar més poder ofensiu a l'Uuguai, que amb l'empat quedava eliminada. Buffon ha tret una gran mà quan Luis Suárez ha entrat dins de l'àrea i ha provat un xut amb l'exterior des del punt de penal. Les lesions d'Immobile i Verratti han acabat de condicionar el jocs dels 'azzurri', que han donat entrada a Cassano i Motta i han fet un pas enrere per defensar el resultat.

Mossegada de Suárez a Chiellini

En el minut 79, Luis Suárez ha tornat a ser protagonista d'una polèmica. El davanter del Liverpool, en un intens frec a frec amb Chiellini, ha acabat clavant-li una mossegada al defensa italià que l'àrbitre no ha vist. I, tot seguit, Diego Godín ha fet el gol del partit en rematar un córner servit des de la dreta. La jugada ha estat gairebé idèntica a la del gol que va aconseguir al Camp Nou en l'última jornada de Lliga, però la rematada, aquest cop, ha estat amb l'esquena. Gairebé sense marge de reacció, Itàlia s'ha abocat a l'atac a la desesperada, però només ha tingut un xut de falta de Pirlo per inquietar Muslera. L'Uurguai, a la contra, hauria pogut sentenciar, però Luis Suárez no ha estat gens encertat. La desfeta italiana s'ha cobrat la primera víctima de manera gairebé immediata. Césare Prandelli ha presentat la seva dimissió.

Costa Rica, primera de grup

Els 'ticos', que ja tenien la classificació per a vuitens garantida, han aconseguit fer-se amb la primera plaça de l'anomenat 'Grup de la Mort', en empatar amb una Anglaterra que s'acomiada del Mundial per la porta del darrere. Roy Hodgson ha introduït nou canvis en l'onze inicial (només han repetit Cahill i Sturridge) i, malgrat oferir una imatge més fresca, no han pogut superar el combinat centreamericà. Amb tot, la millor ocasió ha estat per a Costa Rica, quan Borges, en la primera part, ha estavellat una pilota al travesser de la porteria de Foster. En el minut 64, Sturridge, l'home més perillós dels europeus, ha provat un xut de rosca que ha sortit fregant el pal de la porteria de Keylor Navas. Ha estat l'inici d'un domini estèril dels anglesos, que acaben últims de grup i firmen la seva pitjor participació en la història dels Mundials.

Anar al contingut