Joan Barreda, durant la tercera etapa
Motor

Cop d'autoritat de Joan Barreda, que es posa líder del Dakar en motos

El pilot castellonenc s'adjudica la tercera etapa; la resta de candidats al títol en motos augmenta el desavantatge. En cotxes, Stéphane Peterhansel guanya l'etapa i Carlos Sainz amenaça el lideratge de Loeb

Actualitzat

Joan Barreda avisava que, després d'aguantar les dues primeres etapes, es disposava a atacar. I vaja si ho ha fet! El pilot castellonenc d'Honda s'ha adjudicat amb gran autoritat la tercera etapa de la prova. El segon classificat, Sam Sutherland (KTM), ha entrat a 13 minuts de Barreda, que deixa amb molt temps de desavantatge la resta de candidats al triomf final. És la quinzena victòria d'etapa al Dakar del pilot de Torreblanca, que espera que aquest sigui el seu any pel que fa a la classificació final.

Un dels pocs que han pogut seguir a certa distància l'estela de Barreda ha estat Gerard Farrés (KTM), que ha entrat setè, a més de 21 minuts, i ocupa aquesta mateixa posició, amb 23 minuts de desavantatge, en la classificació general. Joan Pedrero (Sherco) ha entrat el tretzè a gairebé 35 minuts de Barreda i continua onzè a la general. Gairebé un minut després ha arribat Laia Sanz (KTM)

La tercera etapa del Dakar s'ha disputat entre les localitats de San Miguel de Tucumán i San Salvador de Jujuy, al nord de l'Argentina, en un recorregut de 780 quilòmetres, amb 364 de cronometrats.    

Peterhansel s'imposa en cotxes

Stéphane Peterhansel, que fins ara s'havia mantingut en un segon pla, s'ha adjudicat la tercera etapa en la categoria de cotxes. El vigent campió s'ha imposat en una etapa molt favorable als Peugeot, ja que Carlos Sainz ha fet segon (a 1:54) i l'encara líder Sébastien Loeb, ha firmat el tercer lloc (a 3:08).

Els Peugeot han tret profit de l'avaria de Nassr Al-Attiyah (Toyota), que s'havia imposat en el primer tram cronometrat. Amb el contratemps del qatarià, que ha arribat a més de dues hores del guanyador, la principal opció de Toyota és ara Nani Roma, que es manté cinquè a la general (a 13:04) després d'haver entrat vuitè en l'etapa . Però la lluita pel primer lloc a la general està molt renyida: Loeb continua líder,  però ara amb només 42 segons d'avantatge sobre Carlos Sainz.

    

Anar al contingut