Alberto Contador, un dels quatre favorits a guanyar el Tour (EFE)
Alberto Contador, un dels quatre favorits a guanyar el Tour (EFE)
Ciclisme

Contador, Froome, Nibali i Quintana, els grans favorits del Tour del 2015 que arrenca a Utrecht aquest dissabte

L'edició del Tour de França d'aquest 2015 presenta quatre favorits clars, pocs quilòmetres de contrarellotge i dos catalans entre els participants

Daniel AlentoActualitzat

Aquest dissabte comença a Utrecht, Holanda, l'edició número 102 del Tour de França amb quatre favorits destacats: Alberto Contador (Tinkoff), Vincenzo Nibali (Astana), Chris Froome (Sky) i Nairo Quintana (Movistar). El guanyador serà el millor després de 3.344 quilòmetres repartits en 21 etapes, set de les quals seran de muntanya. La lluita contra el crono ha perdut molt protagonisme i ha quedat reduïda als 13,8 quilòmetres de la primera etapa i als 28 de la contrarellotge per equips de la novena. Una altra de les novetats és que tornen les bonificacions de temps.

L'italià Nibali defensa un títol aconseguit en la passada edició gràcies en part a l'abandonament per lesió de Contador i Froome. El madrileny, vencedor els anys 2007 i 2009, espera aconseguir un doblet (ja ha guanyat el Giro aquesta temporada). El britànic, per la seva banda, vol reeditar el seu triomf del 2013, tot i que és el gran perjudicat per la reducció dels quilòmetres de contrarellotge individual. El colombià Quintana, guanyador del Giro del 2014, representa la joventut. És l'únic dels quatre favorits que no arriba als trenta anys (25) i també l'únic que encara no ha guanyat el Tour (va ser segon el 2013).

Les oportunitats per als velocistes seran limitades en l'edició del 2015 de la cursa. Dos homes destaquen sobre la resta d'especialistes: el noruec Alexander Kristoff (Katusha) i el britànic Mark Cavendish (Etixx). Kristoff comparteix equip amb els dos catalans presents en aquest Tour, Joaquim "Purito" Rodríguez i Albert Losada. El Purito, un dels pocs que s'han negat a acceptar que només els quatre favorits puguin guanyar, creu que el recorregut l'afavoreix i no es descarta per al triomf final.

Per primera vegada en la història del Tour hi participarà un equip africà, l'MTN de Sud-àfrica. La formació presenta tres ciclistes d'Eritrea, que seran els primers ciclistes negres de l'Àfrica subsahariana de prendre part a la cursa. Un d'ells, el rei de la muntanya de la Dauphiné, Daniel Teklehaimanot, serà precisament el primer ciclista de prendre la sortida aquest dissabte a Utrecht, per inaugurar el Tour del 2015.

Anar al contingut