Ciclisme

Contador defensa la seva innocència i atribueix el positiu per clembuterol a un cas "d'intoxicació alimentària"

Alberto Contador no s'ha volgut amagar després que s'ha fet públic el seu positiu per clembuterol en un control a l'últim Tour de França, i ha ofert una roda de premsa per explicar-ne tots els detalls. El de Pinto ha atribuït el positiu per clembuterol a un cas "d'intoxicació alimentària", concretament a una carn que va menjar en una jornada de descans. Contador ha explicat que la quantitat que li han trobat al cos és tan petita que és "impossible d'ingerir", i que a més, "no serveix per treure'n cap benefici" esportivament parlant. Contador ha fet una crida a la reflexió sobre el sistema de controls i ha confiat que la UCI i l'Agència Mundial Antidopatge no li imposi cap sanció.

Actualitzat
Alberto Contador ha negat que s'hagi dopat, tot i el positiu per clembuterol que aquesta matinada ha fet públic la Unió Ciclista Internacional. El madrileny, triple vencedor del Tour de França, ha posat en dubte el mètode utilitzat en el laboratori on li van detectar una petita traça de la substància prohibida en una mostra d'orina obtinguda el 21 de juliol.

Contador ha al·legat que el clembuterol el va ingerir en menjar un tall de carn que va prendre durant l'esmorzar del dia que el van sotmetre al control antidopatge, el 21 d'agost, jornada de descans al Tour. La UCI continuarà fent proves per determinar si la substància il·legal evidencia un cas de dòping. Contador està suspès temporalment, però ha assegurat que no espera ser sancionat ni que el desposseeixin del Tour que va guanyar aquest estiu.

"Això és un autèntic error", ha dit Contador en la roda de premsa que ha ofert en un hotel de Pinto, la seva localitat de residència als afores de Madrid. "Crec que això se solucionarà d'una manera clara, amb la veritat per davant", ha afirmat. Contador, també guanyador del Giro d'Itàlia i de la Vuelta, ha dit que la quantitat de clembuterol que li han trobat a l'orina (50 picograms) és "tan summament petita" que "no serveix per a res". "La Unión Ciclista Internacional entén que és un cas especial, que cal examinar-lo, i vull creure que aquesta organització i l'Agència Mundial Antidopatge veurà clarament quin és el cas", ha dit Contador.

El ciclista madrileny ha explicat que "no es tracta d'un control positiu, perquè si no, s'hauria confirmat com a molt, en una setmana. Es tracta d'un cas excepcional, que han d'estudiar, estudiar i estudiar per prendre una decisió". Contador, molt emocionat en alguns moments de la conferència, ha assegurat que ha passat un mes i mig horrible, i que està "trist, decepcionat, però amb el cap ben alt".  

El Tour, esperarà

El Tour de França esperarà que la Unió Ciclista Internacional (UCI) prengui una decisió definitiva sobre la suspensió de Contador. A través d'un breu comunicat, l'empresa que organitza el Tour de França, Amaury Sport Organisation, ha assegurat que cal "esperar els resultats d'anàlisis complementàries i la decisió definitiva de la UCI", després de la suspensió provisional del triple campió de la prova a causa d'uns resultats "anormals" el passat 21 de juliol.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut