Futbol

Condemnat a dos anys de presó el líder dels Ultras Sur per una agressió amb arma blanca a Vigo

Antonio Menéndez, àlies "El Niño", ha acceptat aquesta condemna després d'agredir amb una navalla un home a la sortida d'una discoteca el 2 de març del 2013

Actualitzat

El líder dels Ultras Sur, Antonio Menéndez, àlies "El Niño", ha acceptat aquest dijous una condemna de dos anys de presó per una agressió amb arma blanca fa dos anys a Vigo. Menéndez va donar 10.000 euros en concepte d'indemnització a la víctima abans del judici de conformitat per un delicte de lesions que s'ha fet al jutjat penal 3 de Vigo. D'aquesta manera ha reconegut els fets pels quals el fiscal demanava inicialment cinc anys de presó: agredir amb una navalla, gairebé sense dir res, un home a la sortida d'una discoteca de la ciutat gallega.

Segons es recull en l'escrit d'acusació, a què ha tingut accés EFE, cap a les 6.15 hores del 2 de març del 2013, Antonio Menéndez va sortir de la discoteca Embassi, situada al carrer Veneçuela, juntament amb tres amigues a qui va anar visitar des de Madrid i amb les quals va sortir aquella nit. Quatre joves que acabaven de sortir de la mateixa discoteca i que es disposaven a agafar un taxi van dirigir unes paraules a les noies que acompanyaven Menéndez i aquest va treure una navalla de vuit centímetres de fulla, aproximadament, i els va dir: "Mireu el que tinc." Dos joves se li van acostar i li van demanar que guardés l'arma blanca, però "El Niño" es va girar i l'hi va clavar a un d'ells a l'abdomen. La víctima va necessitar intervenció quirúrgica i li van quedar, com a seqüeles, diverses cicatrius. L'acusat va estar a la presó provisional per aquesta causa del 4 de març al 19 d'abril del 2013.

El líder dels Ultras Sur va ser detingut el febrer passat, juntament amb quatre membres més dels Ultres del Reial Madrid, per extorsionar un vell conegut al qual exigien 10.000 euros sota amenaces, així com per traficar amb estupefaents i anabolitzants.

El conegut com "El Niño" compta amb divuit antecedents policials per diferents delictes, entre ells, diverses baralles amb altres seguidors del Reial Madrid. Altres detinguts al febrer van ser Javier Oviedo González, conegut com "El Bombero" i amb sis antecedents, i David F.A., conegut com "El Cani", amb onze detencions prèvies.

Anar al contingut