Pablo Hernández va pressionar Ter Stegen i va aconseguir, la temporada passada, el quart gol del Celta

Compte amb Balaídos: vuit gols en contra en els dos últims partits

Els dos últims partits de Lliga del Barça a Balaídos no han tingut un desenllaç favorable per als blaugrana. Valverde haurà de trobar la fórmula per sumar els 3 punts i no tenir cap contratemps de cara a la final de Copa de dissabte.

El Barça visita un camp en què no li han anat gens bé les coses en les dues últimes lligues. Aquest passat recent pot ser un bon toc d'atenció per als de Valverde, que tenen el títol molt de cara, però no a la butxaca. En l'últim partit en territori gallec els blaugrana van perdre per 4-3. D'aquell enfrontament es recorden l'avantatge de 3-0 amb què el Celta es va col·locar en el marcador; el gol en pròpia porta de Mathieu; un error monumental de Ter Stegen en el quart gol local; i les dues dianes de Gerard Piqué. Els de Luis Enrique van acabar la Lliga en segona posició amb 90 punts, a 3 del Reial Madrid.

La temporada 15/16 la derrota va ser encara més estrepitosa. El Barça va marxar de Vigo amb un 4-1 en contra. Nolito, Aspas (2) i Guidetti van marcar els gols del Celta. El del Barça el va aconseguir Neymar. Un autèntic repàs al que seria campió de Lliga amb 91 punts, només 1 per damunt del Reial Madrid. Aquest marcador advers va arribar al mes de setembre, en la cinquena jornada, i els blaugrana venien de guanyar els quatre primers partits. Va ser la primera derrota de la temporada.

L'última victòria en Lliga a Balaídos (0-1) es remunta a la temporada 14/15. Un espectacular gol de cap de Mathieu va servir per mantenir a ratlla el Reial Madrid, que perseguia els blaugrana en la lluita pel títol. El Barça va patir per endur-se el partit davant un bon Celta. Luis Enrique, que venia d'entrenar l'equip gallec, havia debutat en la banqueta blaugrana.