Fórmula 1

Comencen els entrenaments lliures del que serà el tercer duel entre els McLaren i els Ferrari

Els aficionats a la Fórmula 1 es preparen per viure el tercer capítol del duel entre els McLaren i els Ferrari. Aquest matí es fan al circuit de Sakhir les dues primeres sèries dels entrenaments lliures del Gran Premi de Bahrain. Després del cop d'efecte dels McLaren a Malàisia, Ferrari vol tornar a deixar clar ràpidament que té el cotxe més ràpid. En aquest Gran Premi té una especial importància la funció dels frens i els pneumàtics a causa de la poca adherència que oferix la pista, poc utilitzada i en la qual sempre hi ha una mica de sorra, dipositada pels vents del desert.

Actualitzat

Fernando Alonso (McLaren Mercedes) arriba a la tercera prova del Mundial com a líder, després del seu autoritari triomf a Malàisia, encara que de nou amb l'amenaça dels Ferrari, que prometen recuperar el domini exhibit en la cursa inaugural, a Austràlia.

Alonso, campió del món els dos últims anys, en els quals a més va ser el triomfador al circuit de Sakhir, ha saldat les dues primeres cites del calendari amb un segon lloc (Melbourne) i un triomf (Sepang) que l'han col·locat en la primera plaça del Campionat del Món. L'aclaparador domini exercit pels Ferrari a Austràlia va desaparèixer a Malàisia, en el cas del finlandès Kimi Raikkonen. Segons la mateixa escuderia, perquè el seu monoplaça va tenir una fuita d'aigua en la part final de la primera prova de la temporada.

D'una manera o altra, el pilot asturià arriba com a primer del Mundial al desert, i això sempre suposa una injecció extra de confiança. El triomf de diumenge passat a Malàisia ha retornat l'alegria a l'equip McLaren Mercedes, que no coneixia el triomf des del Gran Premi del Japó del 2005. No obstant això, a McLaren Mercedes prefereixen ser prudents, tot i que són conscients que en quatre dies la competitivitat no variarà substancialment i que a Sakhir les fletxes de plata tornaran a ser tan competitives com ho van ser a Sepang.

Precisament Hamilton s'està confirmant com el gran pilot que tots auguraven i com un altre rival per a Fernando Alonso, gens acostumat que els seus companys d'equip destaquin sobre la pista. L'anglès, que també sap treballar en equip, ha pujat al podi en els seus dos primers grans premis en la màxima categoria i els responsables de McLaren Mercedes ja han deixat clar que no existeixen jerarquies entre els seus homes.

En el Gran Premi de Bahrain té una especial importància la funció dels frens i els pneumàtics a causa de la poca adherència que oferix la pista, poc utilitzada i en la qual sempre hi ha una mica de sorra, dipositada pels vents del desert.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut