Futbol americà

Colin Kaepernick, quarterback dels San Francisco 49ers, denuncia que ha rebut amenaces de mort

Kaepernick va optar per agenollar-se quan sonava l'himne estatunidenc en protesta pel tracte discriminatori de les autoritats cap a la comunitat afroamericana. La seva iniciativa ha originat un gran debat en la societat nord-americana

Actualitzat

Colin Kaepernick ha confirmat que ha rebut amenaces de mort arran de la protesta que està portant a terme des que es va iniciar la temporada de futbol americà.

El quarterback dels San Francisco 49ers va decidir ja en els partits de pretemporada agenollar-se i abaixar el cap cada cop que sonava l'himne dels Estats Units, en senyal de protesta pel tracte discriminatori que, segons ell, reben els ciutadans afroamericans per part de la policia.

La iniciativa ha tingut seguiment en un bon nombre de jugadors de futbol americà de diferents equips i també en la jugadora de la selecció nord-americana de futbol Megan Rapinoe, de raça blanca.

Però, sobretot, ha generat un fort debat a la societat nord-americana que ha arribat fins i tot al president dels Estats Units, Barack Obama.

Ara, Kaepernick ha denunciat que rep amenaces de mort per la seva actitud. "Si passa alguna cosa, demostraria que tinc raó. A tothom li quedaria clar per què passa, i el moviment encara prendria més força. Una de les coses que he notat en aquest país és que hi ha molt de racisme disfressat de patriotisme", ha denunciat.

Anar al contingut