Futbol

Clemente arriba a un acord amb la Federació de l'Iran per convertir-se en el nou seleccionador

Javier Clemente ha arribat a un acord amb la Federació de l'Iran per convertir-se en el nou seleccionador. El tècnic viatjarà la setmana que ve al país asiàtic, per decidir si accepta o no la proposta. I és que Clemente ha assegurat que abans d'acceptar-ho vol conèixer el país i veure com és allà la vida i les instal·lacions, entre d'altres. "Si m'agrada diré que sí", ha indicat el de Barakaldo.

Si accepta la proposta, Clemente es convertiria en l'entrenador persa amb l'objectiu de classificar l'equip per al Mundial de Sud-àfrica del 2010. El presentarien la setmana que ve i podria debutar el 6 de febrer en un partit de classificació contra Síria. 

Després de la destitució del seleccionador Amir Ghalemoeni pel fracàs en l'última Copa Àsia del juliol, l'Iran buscava un nou entrenador per al seu equip nacional. S'havia parlat d'Artur Jorge i de Lottar Mathaus, però finalment l'escollit hauria estat Javier Clemente per una qüestió de sou. El basc hauria signat per tres anys a canvi de 30.000 euros al mes.

El basc va ser destituït recentment com a seleccionador serbi després de no classificar l'equip per a l'Eurocopa, però un mes després inicia una nova aventura -i ja en són moltes: Espanyol, Athletic, Reial Societat, Betis, Espanya...- al futbol asiàtic.