Futbol

Claudio Bravo tanca la primera volta amb números de rècord a la porteria del Barça

El porter xilè ha encaixat 9 gols en els primers 19 partits de Lliga i suma el mateix percentatge de gols encaixats per partit (0,47) que César Liaño (Deportivo, 1993-94), el porter menys golejat en la història de la competició.

Actualitzat

El Barça tanca la primera volta com a segon classificat en la Lliga i amb la sensació que l'equip, després de la dolorosa derrota a Anoeta, sembla haver trobat la línia de joc. El partit contra l'Atlètic de Madrid, que podia suposar un perillós cop a les aspiracions de l'equip, es va resoldre amb victòria i una millora en la imatge que es va refermar aquest diumenge a Riazor (0-4).

El final de la primera volta dóna per fer moltes anàlisis. El Barça de Luis Enrique té punts forts i punts a millorar, però un dels canvis més delicats respecte a anteriors temporades, el de la porteria, s'està solucionant de forma molt positiva.

La marxa d'un porter de la qualitat de Víctor Valdés, un home de la casa, del màxim nivell i que a més coneixia les especificitats de la porteria del Barça, podia suposar un trauma. Més encara, quan el Barça va fitxar dos porters -a més de pujar-ne un tercer del filial- per garantir-ne el relleu.

A l'hora de la veritat, el nou Barça és el menys golejat amb diferència de la Lliga, amb 9 gols encaixats en 19 partits. És una xifra que, si es manté en aquesta línia, no només garantiria a Claudio Bravo el Premi Zamora, sinó que el convertiria en el menys golejat de la història de la Lliga, empatat amb l'exporter del Deportivo César Liaño, que la temporada 1993-94 va encaixar 18 gols en 38 partits. El mateix percentatge de gols (0,47 per partit) que suma actualment el porter xilè del Barça.

Víctor Valdés, cinc vegades trofeu Zamora defensant la porteria del Barça, també es va acostar a aquesta xifra la temporada 2010-11,  en encaixar 16 gols en 32 partits de Lliga, o sigui mig gol per partit. Per sobre de les xifres, però, hi ha la percepció que tant Bravo en la Lliga com Ter Stegen en la Champions o en la Copa, semblen haver esvaït els dubtes lògics que hi podia haver pel que fa a la porteria del Barça.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut