Claudio Bravo aturant un penal a Portugal (Foto: Reuters).
Claudio Bravo aturant un penal a Portugal (Foto: Reuters).
Futbol

Claudio Bravo, insuperable en els penals, fica a Xile en la final de la Copa de Confederacions

La selecció de Xile ha eliminat la de Portugal en les semifinals de la Copa de Confederacions gràcies als tres llançaments de penal aturats pel porter Claudio Bravo

Daniel AlentoActualitzat

Xile és la primera finalista de la Copa Confederacions gràcies al paper decisiu del seu porter Claudio Bravo, en un partit que després dels 90 minuts reglamentaris i els 30 de la pròrroga havia acabat amb empat a 0. L'altre finalista sortirà del partit que dijous disputaran Alemanya i Mèxic.

El duel, però, ha començat amb una bona activitat ofensiva. En el minut 7 el porter Rui Patricio ha resolt bé el mà a mà contra el xilè Eduardo Vargas, que havia quedat sol després d'una assistència d'Alexis Sánchez. Tot seguit, a l'altra porteria, ha estat Claudio Bravo qui s'ha lluït davant del xut d'Andrés Silva conseqüència d'una bona passada de Cristiano Ronaldo. A partir d'aquest moment, però, el matx s'ha diluït. Aránguiz ha tingut dues oportunitats pel campió sud-americà però no ha trobat porteria. En el minut 44, la rematada de cap d'Andrés Silva ha marxat alta.

En la segona part s'ha repetit el guió de la primera: dues ocasions matineres i joc espès tot seguit. En el minut 57 Rui Patricio ha fet una gran intervenció davant d'una espectacular xilena de Vargas. Tot seguit ha estat Bravo qui ha aturat un xut de Cristiano. Des d'aquest punt del partit fins el final de la segona meitat, poc destacable. L'última oportunitat abans de la pròrroga, una rematada de cap desviada de Cristiano en el minut 85.

En el temps afegit Xile ha mostrat millor condició física i més ganes de marcar, però no ho ha aconseguit. Una rematada de cap d'Alexis ha sortit fregant només començar el temps afegit, i quan ja s'acabava Arturo Vidal ha xutat al pal. El rebuig l'ha recollit Rodríguez, que ha enviat la pilota al travesser. Entre les dues jugades, Fonte ha fet caure Silva dins l'àrea portuguesa. L'àrbitre no ha vist penal, i tampoc ha demanat l'ajuda del videoarbitratge.

Ja en els penals ha aparegut la figura descomunal del porter Claudio Bravo, que ha aturat els tres primers llançaments portuguesos a càrrec de Quaresma, Moutinho i Nani. Vidal, Aránguiz i Alexis no han fallat, i no ha fet falta llançar més penals. Cristiano Ronaldo, reservat pel cinquè de la tanda, no ha arribat a intervenir.

 

Anar al contingut