Futbol

Ciutat del Cap acull el sorteig del Mundial de Sud-àfrica 2010

El món del futbol mirarà aquest divendres cap a Sud-àfrica, on es farà un sorteig que només es repeteix un cop cada quatre anys. A Ciutat del Cap quedaran configurats els vuit grups de quatre seleccions que disputaran la primera fase del primer Mundial africà de la història. En el primer bombo hi ha els caps de sèrie i, al costat de les seleccions campiones de sempre, la d'Espanya és la que ningú es vol trobar en el camí. Els de Del Bosque, actuals campions d'Europa, han fet una fase de classificació impecable.

Actualitzat
Ensurt per començar

Hores abans del tan esperat sorteig de la fase de grups del Mundial 2010, el centre internacional de premsa del Ciutat del Cap s'ha hagut de desallotjar per una amenaça de bomba. Poc després, però, l'edifici s'ha reobert un cop les forces de seguretat han confirmat l'absència de perill. Els nervis, doncs, estan presents en una jornada històrica per a tot el continent africà i també, lògicament, per a la comunitat sud-africana.

Màxima expectació


Totes les grans estrelles mundials, totes amb una sola excepció, Ibrahimovic, estaran enganxades a la televisió pendents del que determini la sort. Feia anys que el Mundial no arribava tan carregat de figures com el de Sud-àfrica.

En el primer bombo, els amfitrions i els defensors del títol. Itàlia continua amb una base envellida, però no ha perdut cap partit en la fase de classificació i serà perillosa en un torneig d'un mes. Al seu costat, l'exuberant selecció espanyola, que des que va guanyar l'Eurocopa no ha baixat pistonada i creu que, ara sí, pot guanyar el Mundial mantenint l'aposta pel joc preciosista copiada del Barça.

Per joc i fiabilitat, només el Brasil sembla en disposició de discutir-li la condició de favorita. Oblidats els Ronaldo, Ronaldinho i Adriano, Dunga ha trobat una nova generació amb fam de glòria. La "canarinha" ha resolt la fase de classificació amb una autoritat aclaparadora. Ho pot explicar, per exemple, l'Argentina, que gairebé acaba a la repesca tot i la fanfarroneria de Maradona.

Tres equips europeus més entre els caps de sèrie: Alemanya, Holanda i Anglaterra. Qui desperta més esperances és l'equip de Capello, l'entrenador que ha recuperat l'autoestima britànica després de la dolorosa absència de l'Eurocopa. La Premier és la Lliga més poderosa del món; ara esperen que el domini es tradueixi al Mundial.

En el segon bombo, les incògnites, com Corea del Nord, Hondures o Nova Zelanda, que ja ho han fet tot classificant-se. El Japó i Austràlia volen demostrar que són més competitius, i els Estats Units esperen fer bons els progressos que els van portar a la final de la Copa Confederacions després d'eliminar Espanya.


BOMBO 2
Austràlia
Japó
Corea del Nord
Corea del Sud
Hondures
Mèxic
Estats Units
Nova Zelanda

BOMBO 3
Algèria
Camerun
Costa d'Ivori
Ghana
Nigèria
Xile
Paraguai
Uruguai

BOMBO 4
Dinamarca
França
Grècia
Portugal
Sèrbia
Eslovàquia
Eslovènia
Suïssa
Anar al contingut