Alberto Contador i Chris Froome a Santo Toribio de Liébana (Foto: EFE)
Alberto Contador i Chris Froome a Santo Toribio de Liébana (Foto: EFE)
Ciclisme

Chris Froome torna a marcar distàncies en la divuitena etapa de la Vuelta que ha guanyat Sander Armée

El britànic ha aprofitat les dures rampes de Santo Toribio de Liébana per allunyar-se una mica més de Vincenzo Nibali

Actualitzat

El belga Sander Armée (Lotto-Soudal) ha guanyat la divuitena etapa de la Vuelta a Espanya de 169 quilòmetres, amb final a Santo Toribio de Liébana, un port curt però molt dur on el líder Chris Froome (Sky) ha aconseguit 21 segons d'avantatge respecte el seu immediat perseguidor, l'italià Vincenzo Nibali (Bahrain-Merida).

Armée ha estat el més fort dels ciclistes que han protagonitzat la fuga del dia, i ha arribat sol a la meta, precedint el kazakh Alexey Lutsenko (Astana) i l'italià Giovanni Visconti (Bahrain-Merida). En el grup dels favorits, Alberto Contador (Trek) ha intentat animar novament l'etapa amb un atac a la Collada de la Hoz, a 30 quilòmetres del final.

L'atac de Contador ha semblat posar en problemes a Froome, però ben escoltat pels seus companys d'equip cap dels homes forts de la general ha pogut comprovar fins a quin punt patia el líder. El britànic s'ha tret l'espina amb un atac en l'última ascensió que només Contador i el canadenc Michael Woods (Cannondale), setè de la general, han pogut resistir.

A la classificació general Froome té ara 1 minut i 37 segons d'avantatge respecte Nibali, i 2 minuts i 17 segons sobre l'holandès Wilko Kelderman (Sunweb). Contador es manté cinquè, a 1 minut i 17 segons del seu gran objectiu, el podi. El català David de la Cruz (Quick-Step) ha tornat a perdre una posició i és onzè a 10 minuts i 31 segons del líder.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut