Froome va donar positiu en un control fet el 7 de setembre a la Vuelta (Reuters)
Ciclisme

Chris Froome competirà a la Ruta del Sol, tot i la investigació de l'UCI per dopatge

El ciclista britànic de l'Sky tornarà a la competició la setmana que ve a la Volta a Andalusia tot i que la investigació per dopatge encara continua

Carlos JiménezActualitzat

Poc menys de dos mesos després que la Unió Ciclista Internacional (UCI) confirmés el positiu per salbutamol de Chris Froome a la darrera edició de la Volta a Espanya, la polèmica encara està present. Abans-d'ahir, a través de la seva web oficial, l'equip Sky va fer oficial la participació del ciclista britànic a la Ruta del Sol, la Volta a Andalusia, una prova que començarà el proper 14 de febrer i que Froome ja va guanyar el 2015.

La notícia arriba tot i la petició del president de l'UCI, David Lappartient, que va demanar públicament que el guanyador de quatre Tours de França i vigent vencedor de la volta ciclista més important del món no torni a competir mentre l'expedient estigui obert. La inscripció de Froome a la Ruta del Sol deixa clara la postura de l'Sky davant els fets. Ahir, des de Colòmbia, el mànager general de l'equip, Dave Brailsford, va tornar a defensar el seu cap de files mitjançant unes declaracions:

"La situació és difícil però Froome no va fer res mal fet, és innocent."

La notícia ha generat diversitat d'opinions en el món del ciclisme. Ahir, Vincenzo Nibali, corredor de l'equip Bahrain-Merida i un dels principals rivals de Chris Froome, va declarar que la seva participació a la volta andalusa no el sorprenia. Per altra banda, però, el diari francès "L'Équipe" va publicar ahir un editorial on el periodista Philippe Le Gars titllava d'inadmissible que l'Sky i el mateix Froome actuïn com si no hagués passat res.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut