Chris Froome tornarà a pujar al calaix més alt del podi del Tour a París (Reuters)
Ciclisme

Chris Froome sentencia la seva quarta victòria al Tour i Bardet salva el podi per només un segon sobre Landa

El ciclista britànic de l'equip Sky ha defensat amb èxit el mallot groc de líder després de la 20a i penúltima etapa, una contrarellotge individual de 22 quilòmetres de recorregut a Marsella que ha acabat amb la victòria del polonès Maciej Bodnar

David CarballoActualitzat

Chris Froome ha certificat la seva quarta victòria al Tour, la tercera de forma consecutiva. El ciclista britànic de l'equip Sky ha defensat amb èxit el mallot groc de líder després de la 20a i penúltima etapa, una contrarellotge individual de 22 quilòmetres a Marsella, que ha acabat amb la victòria del polonès Maciej Bodnar.

Froome afrontava la jornada amb 23 segons d'avantatge sobre Romain Bardet i 29 respecte a Rigoberto Urán, i no només ha mantingut la renda, sinó que l'ha pogut augmentar sobre els seus immediats perseguidors en la lluita per la victòria. El britànic ha acabat tercer de l'etapa, a només sis segons del guanyador, però n'ha tingut prou per assegurar-se el triomf absolut i el més treballat dels quatre a la prestigiosa ronda francesa.

Froome tornarà a pujar al graó més alt del podi de París, on estarà acompanyat pel colombià Urán i el francès Bardet, que ha fet una crono desastrosa i ha salvat la tercera posició de la classificació per només un segon d'avantatge sobre el basc Mikel Landa. En la classificació general final, el britànic és primer i virtual guanyador, amb 54 segons d'avantatge sobre Urán i 2.20 respecte a Bardet a falta de l'última etapa amb el tradicional final als Camps Elisis de la capital francesa.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut