Chris Froome travessa la línia de meta amb el seu equip (EFE).
Ciclisme

Chris Froome es corona per segona vegada guanyador del Tour de França

Després d'una última etapa de tràmit de cara a la classificació general que ha guanyat a l'esprint André Greipel, Chris Froome s'ha proclamat guanyador del Tour de Franca per segona vegada en la seva carrera

Daniel AlentoActualitzat

Chris Froome (Sky) ja és, de manera oficial, guanyador del Tour de França 2015, després d'una última etapa que ha guanyat a l'esprint André Greipel (Lotto) en l'habitual final als Camps Elisis de París. Una etapa curta, amb un final relaxat per a la majoria de ciclistes. A causa de la pluja, i per evitar riscos, l'organització de la cursa ha decidit que el temps final el marcaria el primer pas per la línia de meta, a 41 quilòmetres del final. Els nou restants han servit per decidir el guanyador del dia, però no han tingut cap incidència en la classificació general.

El britànic ha basat el seu triomf en el seu bon estat de forma en els primers dies de la competició. En la segona etapa, en un dia de vent, es va distanciar un minut i mig de la majoria de favorits. Només un Alberto Contador que ha arribat massa esgotat del Giro es va salvar de la desfeta. A la desena etapa, la primera de muntanya als Pirineus, Froome va augmentar el seu avantatge a la general fins als tres minuts.

Amb l'arribada dels Alps es va veure un Froome més just de forces i el seu equip, que fins llavors semblava invulnerable, també va mostrar signes de debilitat. El Movistar de Nairo Quintana i Alejandro Valverde va intentar prendre-li el mallot groc, però el líder va sobreviure als atacs dels seus rivals a la penúltima etapa amb final a l'Alpe d'Huez.

Froome, guanyador de dos Tours (2013, 2015) i rei de la muntanya en aquesta edició, ha estat acompanyat al podi per Quintana i Valverde com segon i tercer de la general, respectivament. L'eslovac Peter Sagan (Tinkoff) ha guanyat el mallot verd dels punts, Quintana ha estat el millor jove i Movistar el millor equip. L'australià Adam Hansen ha igualat el rècord de Bernardo Ruiz d'encadenar 12 grans voltes (Giro, Tour i Volta a Espanya) sense abandonar. La marca de Hansen comença amb la Vuelta a Espanya del 2011.