Ciclisme

Chris Froome defensa la seva innocència després del seu positiu per salbutamol

Les anàlisis han mostrat una quantitat de salbutamol a la sang del ciclista molt superior a la permesa per la reglamentació contra el dopatge

Actualitzat

Després de les informacions que parlen d'una anàlisi amb un resultat positiu de salbutamol de Chris Froome durant la passada edició de la Vuelta a Espanya, confirmat per la contraanàlisi, el cap de files de l'Sky ha parlat per defensar la seva honestedat.

El guanyador de 4 Tours de França, i de la Vuelta on hauria superat el límit permès de salbutamol, ha afirmat entendre "la reacció de molta gent, tenint en compte la història d'aquest esport, però el meu és un cas diferent. No és un positiu. La UCI m'ha demanat més informació ja que em medico amb salbutamol, un medicament molt comú per tractar l'asma".

Froome ha explicat que "sempre m'he pres molt seriosament el meu lideratge al món de l'esport. El ciclisme ve d'un passat fosc, i al llarg de la meva carrera he intentat demostrar que ha canviat. Crec que no he fet res malament". El britànic ha recordat que "fa 10 anys que soc ciclista professional, competint i tractant-me l'asma. Conec el reglament, conec els límits, i no els he traspassat".

Chris Froome s'ha mostrat totalment disposat amb la Unió Ciclista Internacional per esclarir el cas, hi ha raonat que "hi ha molts factors que poden afectar l'índex de salbutamol, com la deshidratació o la forma com el cos el metabolitza. Pot variar molt d'un dia a l'altre, i entre diferents persones".

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut