Ciclisme

Chavanel torna a vestir-se de groc després d'imposar-se en la setena etapa del Tour

El primer tastet de muntanya al Tour 2010 ha deixat un nou canvi de líder i, també, la sensació que els Alps seran més exigents del que la majoria es pensava. Sylvain Chavanel ha obtingut el seu segon triomf d'enguany després de culminar en solitari la setena etapa de la carrera. El ciclista francès ha coronat el lleuger ascens al coll de Lamoura, i es converteix així en el nou mallot groc aprofitant l'enfonsament del fins ara líder, Fabian Cancellara. El suís ha cedit més de quinze minuts. Cal destacar la segona plaça de l'etapa del ciclista d'Alcoi, Rafael Valls.

Actualitzat
Els 162 quilòmetres que separen Tournus i Rousses, amb tres colls de segona categoria, dos de tercera i un de quarta, han estat més interessants del que podria deparar la primera aproximació del Tour a la muntanya. La setena etapa de la ronda francesa ha estat marcada per l'escapada de Jérome Pineaui Danilo Hondo. Tots dos han arribat al coll de Croix de la Serra, a 31 quilòmetres de la meta, amb prop d'un minut d'avantatge respecte a un grup de perseguidors i amb més de dos, respecte al pilot.

Durant el descens direcció l'ascens a Lamoura, el francès ha marxat en solitari, directe cap a la victòria. Poc comptava que, des del darrere, Chavanel llançaria un atac mortal que el privaria del triomf. I és que Chavanel no només l'ha atrapat sinó que l'ha superat fins al punt que ha coronat el coll en solitari, i s'adjudica així el triomf final amb molta solvència. El francès, que ja havia obtingut la victòria en la segona etapa, s'ha tornat a vestir de groc gràcies a la desfeta d'un Cancellara que, castigadíssim, ha cedit més de catorze minuts. 

Segon de l'etapa ha estat l'alcoià Rafael Valls, que en el seu debut al Tour ha mostrat molt bones maneres. L'espanyol Juanma Gárate ha finalitzat tercer. Pel que fa als favorits a la victòria final, el grup de Contador, Armstrong i companyia ha entrat a 1 minut i 48 segons. A la general, Chavanel és el nou líder amb Evans segon (a 1.25) i Hesjedal tercer (a 1.32).
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut