Futbol

Centenars de nens no poden jugar a Catalunya per la normativa de la FIFA

La situació que viuen molts nens del planter del Barça no és única i afecta nens de tot el futbol base català. Els clubs parlen d'uns tres mil nens afectats i la federació catalana fixa la xifra en cinc-cents.

Actualitzat

La normativa FIFA ha deixat diversos nens del Barça sense la possibilitat de jugar, però no és una situació exclusiva del Barça. Afecta centenars o milers de joves futbolistes de tot Catalunya. Són estrangers menors d'edat a qui la federació catalana no ha tramitat la fitxa.

Quan la FIFA va endurir les normes per contractar futbolistes de fins a 18 anys, la intenció era posar fi al tràfic de menors. Però, a la llarga, ha tingut altres conseqüències.

El cas del Barça, amb la Masia, és el més evident. Avui dia, hi ha vuit jugadors controlats pel club, però sense fitxa. S'hauran d'esperar a arribar a la majoria d'edat per ser inscrits. Nou jugadors, però, van haver de deixar l'entitat.

Aquest cas es repeteix també en molts altres clubs catalans. La federació catalana no tramita les fitxes apel·lant a la normativa de la FIFA, i a una solució pactada que s'intueix impossible.

El cas supera el món de l'esport, perquè la FIFA està passant per sobre de la mateixa legislació catalana.

Els clubs apunten que 3.000 nens i nenes no han pogut començar la temporada, mentre que la federació catalana parla de poc més de 500. En qualsevol cas, la quantitat és excessiva quan l'objectiu és, simplement, divertir-se jugant a futbol.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut