Cavendish  (Reuters)
Cavendish en una imatge d'arxiu (Reuters)
Ciclisme

Cavendish guanya a l'esprint la seva quarta etapa del Tour del 2016

El britànic ha refermat la seva condició d'home més ràpid d'aquest Tour amb la seva quarta victòria parcial i ha derrotat una altra vegada la resta de velocistes

Actualitzat

El britànic Mark Cavendish ha sumat la seva quarta victòria d'etapa en la present edició del Tour de França. L'home del Dimension Data ha guanyat a l'esprint la catorzena etapa, de 208 quilòmetres, entre Montélimar i Villar-Les-Dombes Parc des Oiseaux, al davant del noruec Alexander Kristoff (Katuixa) i l'eslovac Peter Sagan (Tinkoff).

En el quilòmetre 32 ha saltat el francès Jeremy Roy (FDJ). Poc després se li han afegit el nord-americà Alex Howes (Cannondale), el suís Martin Elinger (AM Cycling) i l'italià Cesare Benedetti (Bora-Argon 18). El quartet ha arribat a tenir un avantatge màxim de 4 minuts i mig. El gran grup els ha deixat fer fins el tram final, quan han aparegut els equips dels velocistes. A 13 quilòmetres de meta a cedit Howes, i més tard ho ha fet Benedetti. Roy i Elinger han intentat lluitar contra el seu destí, però han estat atrapats a poc més de 3 quilòmetres de l'arribada.

A la línia de meta Cavendish ha demostrat que és el més ràpid d'aquest Tour, imposant-se als millors velocistes del moment: Sagan i els alemanys Marcel Kittel (Ettix) i Andre Greipel (Lotto-Soudal). El britànic acumula 30 triomfs a la gran volta per etapes francesa, a només 4 del mític Eddy Merckx. A la classificació general no s'han registrat canvis en les primeres posicions.

Chris Froome (Sky) manté el mallot groc amb 1 minut i 47 segons d'avantatge sobre l'holandès Bauke Mollema (Trek) i 2 minuts i 45 segons sobre l'anglès Adam Yates (Orica). Els favorits no s'han deixat veure, perquè han reservat forces per a l'etapa de diumenge, amb 6 ports de muntanya, entre ells el Grand Colombier (fora de categoria) i el Lacets du Grand Colombier (primera).

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut