Catalunya i Euskadi ofereixen una primera part de gran futbol i firmen la treva a la segona (1-1)

Els bascos s'ha avançat al minut 3 i Catalunya ha empatat gràcies a una primera part brillant, amb control al mig camp i una gran vocació ofensiva

Les seleccions d'Euskadi i Catalunya han ofert un bon espectacle futbolístic en l'amistós internacional jugat aquest diumenge al nou estadi de San Mamés, a Bilbao.

El matx ha començat amb diversos ensurts per als catalans, que han portat el primer gol de l'home més perillós d'Euskadi, Aduriz, que s'ha trobat tot sol al punt de penal al minut 3. S'ha demanat fora de joc en l'acció, però el cert és que Bartra l'havia trencat en avançar-se una fracció de segon massa tard.

En els primers compassos del partit, Euskadi ha vist molt bé les posicions avançades del rival i ha jugat a buscar-li l'esquena tot el que ha pogut. Aquesta situació ha durat uns deu minuts, fins que Catalunya ha aconseguit el domini del mig camp i ha pogut alimentar els homes del davant.

Deulofeu, molt assistit per Xavi, ha aportat molt desequilibri per la banda dreta, tant centrant com provant sort amb el xut. En la seva millor ocasió ha superat Gorka per sota les cames, gairebé sense angle, però la pilota ha acabat trobant el segon pal de la porteria.

El porter de l'Athletic Club s'ha convertit en el salvador del seu equip, frustrant bones ocasions de Sergio García, Víctor Sánchez i Jonathan Soriano. I aquest últim ha vist com li anul·laven un gol per un fora de joc inexistent al minut 41.

La persistència ofensiva dels catalans, però, havia de donar fruit tard o d'hora, i ho ha fet al 44, gràcies a una passada de Piqué, vertical i profunda al més pur estil de Ronald Koeman, que Sergio García ha atrapat entrant a l'àrea amb un control orientat que li ha servit per desfer-se del central i encarar Gorka amb encert.

Tots dos equips s'han renovat completament en els deu primers minuts de represa, i jugadors com Masip, Álvaro Vázquez, Samper, Piti, Montoya o Fontàs han tingut la seva oportunitat. Catalunya ha seguit dominant el joc amb la pilota i Euskadi ha mantingut la paciència per buscar accions de sorpresa. La intensitat del partit, però, ha baixat. Euskadi ha mirat de ser més prudent i tenir més la pilota, tot i que passant poc de camp, i la pressió catalana ha deixat de ser tan efectiva com ho havia estat.

Poc a poc, els jugadors han decidit signar la igualada, que ha fet tothom content. Els últims tres enfrontaments entre Catalunya i Euskadi han acabat amb el mateix resultat, 1 a 1.