Futbol

Casillas assegura que no es votaria a si mateix com a Pilota d'Or, tot el contrari que Cristiano Ronaldo

Iker Casillas ha assegurat que no es votaria a si mateix en la classificació del Pilota d'Or "per ètica professional". "Prefereixo que el reconeixement del meu treball arribi de fora, abans que de mi mateix", assegura el porter en una entrevista a la revista francesa "France Football". En canvi, el seu company Cristiano Ronaldo confessa que si el reglament l'hi permetés es votaria a ell mateix. "Si pogués em votaria a mi mateix. Crec que tots els jugadors ho farien", assegura.

Actualitzat
El porter del Reial Madrid Iker Casillas ha assegurat que no es votaria a si mateix en la classificació del Pilota d'Or "per ètica professional". "Francament, no podria fer-ho. Prefereixo que el reconeixement del meu treball arribi de l'exterior, abans que de mi mateix", assegura el porter en una entrevista que publica la revista francesa "France Football". La reflexió de Casillas contrasta amb les declaracions del seu company Cristiano Ronaldo, que, en el mateix número de la revista, confessa que si el reglament l'hi permetés ell ho faria. "Si pogués em votaria a mi mateix. Crec que tots els jugadors ho farien", assegura el portuguès.

Casillas, que va admetre que li agradaria guanyar el guardó, diu que és conscient que els porters tenen desavantatge perquè "els jugadors de camp sedueixen més". "Em pregunto per què no es reconeix un jugador tan determinant i tan diferent com el porter", afirma el madridista, que va dir que això l'entristeix "no a títol personal, sinó pels porters". "Som com els pilots de la Fórmula 1 que mai surten de la primera o la segona línia, sinó de la sisena o la setena. I això que som els únics futbolistes indispensables d'un equip", afegeix.

El porter indica que ha coincidit "amb una generació de jugadors fantàstica". Com a capità de la selecció espanyola, Casillas assegura que votarà pel seu company Sergio Ramos en primer lloc. "Puc assegurar que ha fet la temporada més completa dels últims vuit anys. És un defensor central increïble. Ha estat sensacional durant tota la Lliga i terrible en l'Eurocopa. Encara que la gent recorda més el penal que va fallar a les semifinals de la Lliga de Campions", diu. Els altres vots els donarà "a Cristiano (Ronaldo), pels seus gols i els seus títols, i l'altre potser a Xavi (Hernández), assegura. "No és un vot personal, és un vot en funció de la trajectòria de l'any, dels objectius assolits, no solament en funció del valor dels jugadors, perquè ja sabem qui són els dos millors", assegura.

A títol personal, Casillas diu que entén algunes crítiques que ha rebut i afirma que es deuen a l'altíssim nivell que mostra habitualment. "De tant en tant estic una mica pitjor, però creo que he acostumat malament a la gent i que la gent m'exigeix més". El capità madridista també té paraules de lloança per al seu entrenador, el portuguès José Mourinho. "Des de fa dos anys, amb Mourinho a la banqueta, el Madrid ha recuperat un nivell més d'acord amb la seva història a la Copa d'Europa".
Anar al contingut