Barça

Carles Puyol: "Ha estat un any horrorós i m'he plantejat la retirada"

Carles Puyol ha comparegut davant la premsa aquest divendres per donar explicacions sobre la seva absència del primer equip del Barça i la lesió de genoll que el va obligar a sotmetre's a cirurgia inesperadament. A més, ha volgut desmentir els rumors sobre la seva marxa al Milan i ha asegurat que no tornarà a la selecció espanyola pròximament.

Actualitzat
Carles Puyol ha comparegut davant la premsa aquest divendres per donar explicacions sobre la seva absència del primer equip del Barça i la lesió de genoll que el va obligar a sotmetre's a cirurgia inesperadament. A més, ha volgut desmentir els rumors sobre la seva marxa al Milan i ha assegurat que no tornarà a la selecció espanyola pròximament.

El capità del Barça ha començat detallant en un llarg relat l'evolució de la lesió, remuntant-se als precedents de fa tot just un any, quan ja es va sotmetre a una artroscòpia que el va obligar a fer recuperació tot l'estiu passat.

El de la Pobla ha explicat que es va començar a trobar malament en el segon partit de pretemporada per haver forçat massa el genoll. Tot seguit ha anat enumerant totes les lesions que ha patit al llarg d'un any que ha qualificat d'"horrorós". Una fractura de pòmul, molèsties a l'altre genoll i una dislocació de colze, fins arribar a la lesió que l'ha apartat dels terrenys de joc els últims mesos.

"Em vaig trobar un cos lliure al genoll, que es podia veure i tocar fàcilment." Puyol ha descrit aquest "cos lliure" com "una pedra a la sabata". "És molt molest i es mou, fa mal i no et deixa caminar."

A causa d'aquest problema, coincidint amb l'eliminatòria de Champions amb el Milan, els metges del Barça, Ramon Canals i Ricard Pruna, van acabar prohibint-li jugar i li van recomanar passar per la sala d'operacions amb el doctor Ramon Cugat.

"En principi la baixa havia de ser de quatre o cinc setmanes, per això vaig decidir operar-me immediatament", ha explicat el jugador. "Però l'operació va ser més difícil del que ens esperàvem i el doctor Cugat em va dir que per estar completament recuperat em caldrien quatre o cinc mesos. De fet, a les quatre setmanes no podia ni caminar, així que va quedar clar que em convenia un tractament més conservador."

Carles Puyol ha arribat a confessar que en diversos moments d'aquest període s'ha plantejat retirar-se del futbol, i que per això mateix va refusar fins a dues vegades una oferta d'ampliació de contracte que li havia fet Sandro Rosell. "Agraeixo molt que em vulguin renovar, però jo no podia seguir si no em trobava al 100% per jugar. No seria just per l'equip ni pel club."

Sobre el silenci que ha mantingut fins al moment al voltant de totes aquests situacions, el capità no ha tingut cap problema per demanar disculpes. "Si d'entrada haguéssim sabut que anava per tan llarg, hagués donat explicacions en el mateix moment, però quan ho vam veure va coincidir amb l'arribada d'en Tito i vaig pensar que era important no acaparar el protagonisme. He entès que va ser un error i si em torna a passar ho faré diferent."

Finalment, Puyol ha volgut sortir al pas dels rumors i "mentides" que han circulat al seu voltant. Ha desmentit categòricament que pensés anar al Milan. "La idea en tot moment era deixar el futbol, no anar al Milan. Jo vull acabar aquí, no tinc res més al cap. Si les lesions em respecten, vull jugar fins als 40 anys i retirar-me al Barça. Però si tinc més anys com aquest, no tindré més remei que plegar."

Puyol també ha deixat clar que ara no té cap pla per anar a la selecció. "Ara no és el tema. Si volen que segueixi a partir d'aquí, ja m'ho diran. Li he dit a Del Bosque que ara mateix no podia comptar amb mi. Estic sense entrenament de camp i encara no em trobo del tot bé."

Carles Puyol té planejat passar-se aquest estiu treballant en la recuperació per arribar a punt a l'inici de la pretemporada del Barça.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut