Moyà torna una bola amb dificultats durant el seu partit de primera ronda a Indian Wells. (Foto: EFE)
Tenis

Carles Moyà supera amb patiment la primera ronda del torneig d'Indian Wells

Carles Moyà ha hagut de suar de valent per superar la primera ronda del torneig d'Indian Wells. El mallorquí ha patit més del previst per derrotar el desconegut nord-americà Tim Smyczek per un doble 7-6 després de 2 hores i 20 minuts d'intensa lluita. Moyà ha fet valer la seva major experiència per guanyar els dos "tie-breaks" i d'aquesta manera s'ha classificat per a la segona ronda, on es veurà les cares amb el brasiler Thomaz Bellucci, vint-i-sisè cap de sèrie del torneig. Rafa Nadal, que reapareix després de lesionar-se en l'Open d'Austràlia, debutarà contra l'alemany Rainer Schüttler.

Rafa Nadal ja coneix el nom del seu primer rival en un torneig on defensarà el títol aconseguit l'any passat. En el seu retorn a la competició després de lesionar-se en els quarts de final de l'Open d'Austràlia, el manacorí s'enfrontarà amb Rainer Schüttler, que en la primera ronda s'ha desfet del brasiler Thiago Alves per 7-5 i 6-0.

El veterà tenista alemany, de 35 anys i número 90 del rànquing mundial, serà l'encarregat de posar a prova l'estat físic de Nadal, inactiu des del 26 de gener per culpa d'un trencament fibril·lar al genoll dret que es va fer en un partit contra Andy Murray. Aquesta lesió ha impedit a Nadal disputar els tornejos de Rotterdam i Dubai, a més de l'eliminatòria de Copa Davis que l'equip espanyol va guanyar davant Suïssa a Logronyo.

Schüttler i Nadal s'han enfrontat en cinc ocasions amb un balanç favorable al mallorquí de quatre victòries per només una derrota. L'única desfeta de Nadal contra l'alemany va ser el 2004, en el seu primer duel, i des d'aquell dia no ha tornat a perdre cap set contra el seu rival en el debut a Indian Wells.