Tenis

Carles Moyà diu adéu al tenis entre llàgrimes

Carles Moyà, el que va ser el primer tenista espanyol a arribar al número 1 de l'ATP, es retira. Era una notícia que s'intuïa. Bàsicament perquè les lesions anaven marcant els últims anys de la seva carrera. Ara, amb 34 anys, Moyà ha dit prou. Visiblement emocionat, el mallorquí ha anunciat aquest dimecres que penja la raqueta. El seu gran èxit va ser guanyar el Roland Garros del 1998. L'any 1999 es va convertir en número 1 del món.

Actualitzat
El seu cos ha dit prou, i als 34 anys Carles Moyà ha posat fi a la seva trajectòria professional, després de dos anys marcats per les lesions, l'última superada l'any 2009, amb una operació de maluc. Internacionalment el mallorquí va donar-se a conèixer l'any 1997, quan sorprenentment va classificar-se per jugar la final de l'Open d'Austràlia, que va perdre amb una de les últimes llegendes del tenis, el nord-americà Pete Sampras. Un any després, davant del barceloní Àlex Corretja, va adjudicar-se el torneig de Roland Garros, l'únic Grand Slam de la seva carrera, farcida amb 20 títols individuals, tant en superfície dura com en terra batuda. Moyà té l'honor d'haver-se convertit en el primer jugador espanyol que ha arribat al número 1 del rànquing mundial.
 
No ho ha fet mai públic, però possiblement la seva gran decepció esportiva va ser no haver estat seleccionat l'any 2000 per jugar la final de la Copa Davis contra Austràlia a Barcelona, i que va suposar la primera Davis per a l'equip espanyol. El destí, però, va voler que quatre anys després es tragués l'espina guanyant-la a Sevilla. Precisament, aquest desembre dirà adéu a la capital andalusa jugant el Masters d'Espanya, al qual ha estat convidat per acomiadar-se sobre la pista dels aficionats.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut