Natació Sincronitzada

Ona Carbonell i Paula Ramírez, cinquenes en la final del duo tècnic a Budapest

L'or se l'ha emportat el duo rus format per Svetlana Kolesnitxenko i Alexandra Paskevitx. Les han seguit les representants de la Xina i d'Ucraïna.

Actualitzat

Les catalanes Ona Carbonell i Paula Ramírez no han pogut millorar en la final del duo tècnic, i malgrat obtenir 90,7507 punts han acabat en la cinquena posició de la prova, que es va emportar el duo rus format per Svetlana Kolesnitxenko i Alexandra Paskevitx.

La plata va ser per a les xineses Tingtin i Wenwen Jiang (94,0775 punts), amb la interpretació d'un popurri flamenc, i el podi el va completar la parella ucraïnesa formada per Anna Voloxina i Ielizaveta Iakhno (92,6482 punts), a ritme de música popular zíngara.

Les russes van ser molt solvents i amb un exercici amb música de circ van estar a un gran nivell i van calcar pràcticament la puntuació del preliminar, liderades per una espectacular Kolesnitxenko, la nova gran estrella solista de l'equip rus.

Amb l'or conquistat per Kolesnitxenko, la russa ha aconseguit la seva catorzena medalla d'or en un Mundial, i així iguala el palmarès d'Anastasia Davidova. Només les mítiques Svetlana Romaxina i Natalia Istxenko, amb 22 ors, han guanyat més que ella.

Les espanyoles, que ofereixen un exercici molt més competitiu en el lliure que en el tècnic, han tornat a nedar "Les formes de l'aigua", una composició de Toni Mir que és una versió de l'exercici presentat als Jocs Olímpics de Rio, tot i que ara la principal diferència és l'estrena de Paula Ramírez com a parella d'Ona Carbonell.

Amb tot, la cinquena plaça suposa igualar la posició aconseguida a la cita olímpica. Carbonell, i especialment Ramírez, van estar un graó per sobre en un exercici amb transicions molt ràpides i molt desgast físic.

I això es va reflectir en la puntuació, ja que del 89,2965 obtingut en la classificació, les espanyoles se'n van anar fins als 90,7507 punts, 1,5 punts més que els van fer somiar amb el podi fins al final de la competició, ja que van nedar novenes, al davant de japoneses, ucraïneses i xineses.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut