Una imatge de la històrica final que va perdre el Madrid

Cara a cara dos històrics del futbol europeu que ja van jugar una final de la Copa Europa

Madrid i Liverpool jugaran demà a l'Estadi Olímpic de Kiev, a Ucraïna, la final de la Lliga de Campions

El Madrid, a priori favorit, busca una fita absolutament inèdita en els últims 40 anys: guanyar tres champions seguides. El Liverpool vol trencar amb aquest domini i tornar a alçar aquesta copa 13 anys després de l'última vegada.

Sobre la gespa, especialment atractiu el duel entre Cristiano i Salah

Els dos màxims golejadors de la competició: Cristiano, amb 15 gols, Salah, amb 11. Cristiano, amb 33 anys, ja consagrat, busca la seva 5a Champions. L'egipci, amb 25 anys, ha estat la revelació de la competició, ha batut tots els rècords en el seu primer any a Liverpool. Home clau en les eliminatòries contra el City i la Roma, busca la coronació definitiva a l'elit europea.

Cara a cara dos històrics del futbol europeu que ja van jugar una final de la Copa Europa

Va ser el 1981, fa 37 anys, a París, que va decidir un gol d'Allan Kennedy a les acaballes. Entre tots dos equips sumen 17 Copes d'Europa. El Madrid de Zidane jugarà la seva tercera final consecutiva a la Champions. La quarta en els últims 5 anys. La 16a final de la seva història a la màxima competició europea. En cas de guanyar-la, seria la 13a.

Per al Liverpool serà la vuitena final. Fins avui n'ha guanyat 5. L'última Champions dels "reds" va ser el 2005, contra el Milan. El 2007 van tornar a arribar a la final, però en aquella ocasió la van perdre també contra el Milan.