Futbol

Cantona es desfà en elogis cap al Barça i diu que "el Mundial no el va guanyar Espanya, sinó Catalunya"

Ja està retirat, però continua sent un "enfant terrible" i, com a tal, Éric Cantona ha parlat clar, tant del Barça com de la selecció espanyola

Actualitzat

El Barça ha trobat un aliat inesperat en l'exjugador francès Éric Cantona. "El Barça és el millor equip del món, perquè ha sabut cuidar el planter i ho ha combinat amb grans fitxatges", ha dit l'exjugador francès durant la cerimònia prèvia a l'entrega dels Premis Laureus.

Cantona, de 48 anys, ha explicat el seu raonament: "Hi ha molts clubs molt rics que poden comprar els jugadors que vulguin i, de fet, ho fan. Però també han de cuidar el seu planter i, en aquest aspecte, el que ho ha fet més bé és el Barça, que ha tret grans jugadors del seu planter. Tota aquesta filosofia va començar gràcies a Johan Cruyff, que la va portar d'Holanda i de l'Ajax", diu.

L'admiració de Cantona cap al model del Barça és tan gran que, preguntat sobre les possibilitats de recuperació de la selecció espanyola, respon contundent que "el Mundial no el va guanyar pas Espanya, el va guanyar Catalunya", referint-se al fet que a selecció de Del Bosque que es va coronar l'any 2010 hi havia set jugadors formats a les categories inferiors del club blaugrana.

Cantona ha recordat que un dels seus avis prové de Martorell i es va haver d'exiliar a França amb l'esclat de la Guerra Civil i sorprèn a l'hora de dir qui és, per a ell, el millor jugador del món: "No és ni Messi ni Cristiano. El millor jugador del món, per a mi, és Javier Pastore." 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut