Cal Crutchlow
Cal Crutchlow celebra la segona victòria en MotoGP al podi de Phillip Island (EFE)
Motor

Cal Crutchlow aprofita una caiguda de Marc Márquez i s'imposa en el Gran Premi d'Austràlia de MotoGP

Per primera vegada aquest 2016, el campió acaba una cursa sense puntuar; Valentino Rossi i Maverick Viñales han completat el podi

Actualitzat

Cal Crutchlow ha estat el gran beneficiat de l'errada que Marc Márquez ha comès quan corria com a líder destacat del Gran Premi d'Austràlia de MotoGP. El pilot anglès ha aconseguit la segona victòria de la temporada i de tota la seva trajectòria en la categoria gràcies a la caiguda del campió del món.

Márquez s'havia escapat en solitari, però una mala frenada en el revolt quatre de la novena volta l'ha fet caure i ha deixat la via lliure a Crutchlow, que s'ha acabat imposant sense gaires problemes. Valentino Rossi ha estat el segon i Maverick Viñales ha completat el podi. És la primera vegada aquest 2016 que el Tro de Cervera no puntua.

Tots els pilots s'havien adonat després de la classificació de dissabte que l'elecció dels pneumàtics podia resultar determinant per al desenvolupament de la cursa, i les bones condicions meteorològiques en el moment clau han facilitat la tasca per a la majoria. Pràcticament tots han triat el compost intermedi al darrere, i, a la roda davantera, només Márquez, Aleix Espargaró, Viñales, Crutchlow i Jack Miller han optat pel dur, mentre que la resta han triat el tou.

A Márquez se li ha aixecat la roda en la sortida, un inconvenient que Pol Espargaró ha aprofitat per posar-se líder inicialment. El lloc de privilegi, però, només li ha durat fins a la segona volta. Jorge Lorenzo, Andrea Dovizioso i Rossi, que sortien endarrerits, han dedicat aquesta fase a remuntar posicions ràpidament.

Amb Márquez destacat a més de dos segons, Crutchlow s'ha consolidat en la segona plaça i per la tercera s'ha establert una lluita entre els germans Espargaró, Dovizioso i un Rossi més eficaç que Lorenzo, clavat en el vuitè lloc.

Amb la caiguda del campió, Crutchlow s'ha trobat amb el liderat de la prova, però Rossi se li ha començat a acostar. El britànic ha hagut d'apujar el ritme i ha sabut rodar sense cometre errades, amb la qual cosa fins i tot ha augmentat lleugerament l'avantatge amb l'italià en l'arribada. Ha estat Rossi, de fet, qui ha comès una equivocació en el moment en què més decidit perseguia el liderat. Se n'ha anat massa llarg en un revolt i ha "regalat" cinc segons d'avantatge a Crutchlow.

En la lluita pel tercer lloc, Aleix Espargaró ha caigut per un problema d'adherència en la volta 22. Finalment, Viñales s'ha quedat sol amb Dovizioso i ha sabut assegurar-se el podi.

Lorenzo ha aconseguit acabar en el sisè lloc, just al darrere d'en Pol. Tito Rabat ha estat setzè.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut